Marina: Pred Evropsko prvenstvo o kvalitetu domaće lige

0
15
Marina Maljković
Marina Maljković/Twitter

Marina Maljković selektorka Srbije pred Evropsko prvenstvo govorila je o očekivanjima, od nekolko novih igračica u timu, zahtjevnim pripremama, o glavnim problemima sa kojima se suočava.

Poslednju fazu priprema pred odlazak na Evrobasket, koji će se održati od 17. do 27. juna u Valensiji, košarkšice Srbije odrađuju u hali “Ranko Žeravica”, a selektorka Marina Maljković ispričala je kako je izgledao dosadašnji tok rada u nesvakidašnjoj situaciji:

“Najponosnija sam što sam uspjela da okupim 30 djevojaka na pripremama i da još jednom prođemo sve. Ono što je specifično za ove pripreme je što su krenule od 15. aprila, neuporedivo ranije od svih drugih reprezentacija, cio staf je uzeo mjesec dana svog slobodnog vremena da bismo napravili nešto što je posebno u teškom momentu. Da gradimo budućnost srpske košarke, koja nam je otežana činjenicom”,izjavila je Marina.

“Reprezentacija trpi strašan problem zbog veoma loše lige, i to ću uvjek da pričam. Moja je obaveza da kažem istinu, ali ne kukam. Naše mlade igračice nemaju ozbiljno iskustvo koje ih čeka na velikim takmičenjima. Iz te lige, kakva je takva je, htjela sam da pronađem najbolje, pa je konačni odabir one najbolje, najspremnije, najpožrtvovanije. Treba uzeti obzir i da smo svih ovih godina, kada je bilo moguće, pozivali i te mlade igračice. Skroro dva mjeseca radimo sada s njima i vidjećete da nisu malo napredovale i zato smo htjeli da ih toliko dugo zadržimo, da pokažu na terenu šta znaju i da usvoje sve standarde seniorske reprezentacije”, rekla je Marina Maljković.

Od 17. do 27. juna Srbija će na Evropskom prvenstvu igrati u grupi protiv Crne Gore, Italije i Grčke

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име