FIFA
foto: FIFA/Logo
Svjetska fudbalska federacija (FIFA) ponovo je odbila zahtjev da se dozvoli Muniru El Hadadiju da umjesto reprezentacije Španije nastupa za Maroko.

Odluka o odbijanju je donijeta uprkos tome što su prošlog mjeseca ublažena pravila o promjeni nacionalnog tima. El Hadadi, koji je rođen u Španiji, a čiji su roditelji iz Maroka, ispunjava skoro sve uslove novih pravila.

Igrač da bi promijenio reprezentaciju, ne smije da ima više od tri utakmice za seniorski nacionalni tim, one ne smijju biti na velikim turnirima, mora da prođe bar tri godine od posljednjeg nastupa i da nije igrao pošto je napunio 21 godinu.

El Hadadi ima jedan nastup za seniorski tim Španije, za koju je 2014. kao igrač Barselone sa 19 godina debitovao u kvalifikacionoj utakmici za Evropsko prvenstvo, na kojoj je ušao sa klupe.

Igranje za reprezentaciju Španije više nije barijera za promjenu nacionalnog tima, ali postoji problem za njegov nastup za mladu selekciju te države.

El Hadadi je igrao za mladu reprezentaciju Španije pošto je napunio 21 godinu u septembru 2016.

Novo pravilo FIFA glasi da u vrijeme kada je igrao posljednju zvaničnu utakmicu za trenutni Savez ne smije da ima 21 godinu.

Fudbalski savez Maroka i sam igrač će imati pravo žalbe Sudu za sportsku arbitražu (CAS) u Lozani.

Maroko i sada fudbaler Sevilje El Hadadi su već jednom izgubili slučaj pred najvišim sportskim sudom na svetu.

Prethodno se to desilo pred Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine.

Prošle nedjelje je pozvan u reprezentaciju Maroka za prijateljske utakmice.

3 KOMENTARI

  1. Da je trebao da promijeni dres Maroka za dres Španije, bilo bi ekspresno dozvoljeno. Problem je bio što neke reprezentacije namjerno zovu talentovane mlade igrače da ih osiguraju, iako u tom trenutku nisu ozbiljno računali na njih…puste ih 10 min da bi zabilježili zvaničan nastup. E sad, i ti igrači su se zaletjeli malo, pa precjenili sebe, požurili

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име