FIFA i UEFA izbacili reprezentaciju Rusije i ruske klubove sa takmičenja

0
32
fifa se
Anton Vaganov/Saint Petersburg, Russia/REUTERS via Guliver image
FIFA i UEFA su shodno skorašnjim događajima donijeli odluku o oduzimanju prava na takmičenje reprezentaciji Rusije kao i svim ruskim klubovima.

Skorašnja dešavanja u Ukrajini su poremetila Rusiju u svijetu sporta. Rusija kao da je nestala sa mape sporta u veoma kratkom roku.

Suspenzije ruske reprezentacije kao i svih ruskih klubova je vrsta sankcije nastala shodno dešavanjima u Ukrajini. Fudbal

FIFA je donijela odluku kojom je suspendovala fudbalsku reprezentaciju Rusije pa se oni neće pojaviti u baražu za mundijal u Kataru. U baražu ih je čekao meč sa Poljskom.

UEFA je takođe djelovala na isti način izbacivši sve ruske klubove iz međunarodnih takmičenja, kupova, istovremeno raskinuvši sve ugovore sa naftnim velikanom Gaspromom.

“Fudbal je u potpunosti ujedinjen i solidaran sa svima koje su pogodili događaji u Ukrajini. Predsjednici UEFA-e i FIFA-e nadaju se da će eskalacija događaja u Ukrajini uskoro da prestane i da će se odnosi značajno popraviti uskoro, kako bi fudbal još jednom bio vektor jedinstva i mira među ljudima“, stoji u zajedničkom saopštenju dva vodeća fudbalska tijela.