FIFA
Twitter: FIFA
Predsjednik Medjunarodne fudbalske federacije (FIFA) Đani Infantino rekao je danas da će svi igrači i zvaničnici koji u martu budu putovali u inostranstvo na utakmice u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, morati da se pridržavaju zdravstvenih pravila u vezi sa pandemijom koronavirusa.

“Sigurno nećemo rizikovati zdravlje bilo koga dok igramo fudbal”, rekao je Infantino na konferenciji za novinare Svjetske zdravstvene organizacije.

Zbog pandemije koronavirusa odložene su brojne kvalifikacione utakmice za Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine i FIFA mora da pronađe slobodne termine.

U Aziji 40 reprezentacija mora da nastavi kvalifikacije, koje su posljednji put igrale u novembru 2019. godine.

U martu će ukupno 135 reprezentacija igrati utakmice u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, a još 48 ekipa u Kupu afričkih nacija.

“Vidjećemo gdje možemo da igramo, u kojim uslovima”, rekao je Infantino i obećao da će to učiniti poštujući jasan zdravstveni protokol.

Mnogi od 3.000 fudbalera će se poslije utakmica reprezentacija vratiti u Evropu u svoje klubove.

Upitan da li FIFA očekuje da će stadioni biti puni kada počne Mundijal u Kataru u novembru 2022. godine, Infantino je rekao: “Da. Moramo to da imamo”.

“Kovid će do tada biti pobijeđen”, naveo je Infantino.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име