FIFA
Izvor: Instagram
FIFA je organizovala turnir mladih na kome igraju PSV, AZ Alkmar, Briž i Lajpcig po novim pravilima.

Radi se o novim pravilima za koje Infantino i saradnici smatraju da bi povećao udio mlade publike u gledanost, jer smatraju da nove generacije i nisu baš zainteresovane za gledanje fudbala.

Pravila koja FIFA želi da uvedu dovela bi da se sve ubrza, da bude dinamičnije, sa što manje prekida, ali i da traje kraće, zbog pada sposobnosti ljudske pažnje.

Prvo bi bilo promjena dužine, umjesto 2×45 minuta, igralo bi se 2×30 minuta efektivno, kao u košarci.

Zatim bi se izmijenilo pravilo o izmjenama fudbalera tokom trajanja meča. Zbog korone već godinu i po dana je broj izmjena podignut sa 3 na 5, sada bi trener mogao da promijeni cijeli tim.

Sledeće bi bilo isključenja kao u hokeju, rukometu, vaterpolu, ova ideja nije novac, “narandžasti” karton, kada ga dobijete morate van igre na pet minuta, bez prava zamjene. Što se penala, žutih i crvenih kartona tiče tu sve ostaje isto.

Zatim bi  novo pravilo bilo iz futsala, aut se izvodi nogom umjesto rukom i to je uvod u revolucionarnu promjenu, igrač ne mora prilikom prekida da doda loptu rivalu, sam iz auta i kornera može da započen akciju.

Šta će biti ako FIFA donese ova pravila niko ne može ni da nasluti ali jedno je sigurno fudbal bi se ovako približio nekim američkim profesionalnim sportovima, ali još sigurnije da bi starije generacije teško prihvatile ove izmjene.

3 KOMENTARI

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име