trofej
Foto: FSCG
Originalni Trofej FIFA Svjetskog prvenstva stigao je, po prvi put u istoriji crnogorskog fudbala, u Podgoricu. Njega su promovisali predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore Dejan Savićevića i proslavljeni brazilski fudbaler, sada u ulozi FIFA ambasadora Žilberto Silva.

“Dolazak najznačanijeg pehara u svijetu fudbala, Trofeja FIFA Svjetskog prvenstva namijenjenog pobjedniku Svjetskog prvenstva, prava je prilika za okupljanje svih ljubitelja fudbala i promovisanje najvažnijih vrijednosti koje ova magična igra nosi sa sobom. Trofej FIFA Svjetskog prvenstva nas podsjeća na sve velike majstore – od Hoze Nasazija preko Pelea, Franca Bekenbauera, Maradone, Zidana, Luiza Nazaria da Lime Ronalda, Pirla, Inijeste pa do Kilijana Mbapea i današnjeg gosta Žilberta Silve, koji su svojim igrama doprinijeli da njihove zemlje budu upisane zlatnim slovima u istoriju fudbala i učinili da se veliki broj dječaka zaljubi u ovu magičnu igru”, kazao je Savićević na konferenciji za novinare.

On vjeruje da će ovo biti inspiracija dječacima u Crnoj Gori da kroz naporan i predan rad ostvare pun potencija i nađu u prilici da se nacionalnim timom bore za naslov najboljeg na svijetu.

Žilberto Silva se zahvalio na dobrodošlici u Crnu Goru.

“Kada putujem često razmišljam o brojnim utakmicama i vremenu kada sam bio dijete i počeo da igram fudbal. Za mene je putovanje sa Trofejem FIFA Svjetskog prvenstva veliki san još od djetinjstva. Siguran sam da će ovo iskustvo koje Coca-Cola dijeli sa ljubiteljima fudbala inspirisati i nove generacije da i oni jednog dana podignu Orgininalni FIFA Trofej i ispune svoj san”, rekao je Silva.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име