Figo
Foto: EPA-EFE

Luis Figo, nekadašnji fudbaler, danas je savjetnik predsjednika UEFA Aleksandra Čeferina i objasnio je zbog čega Slovenac ima tako važnu ulogu u evropskom i svjetskom fudbalu.

Objasnio je čuveni Portugalac zbog čega je Čeferin jedan od najpopularnijih u Sloveniji.

“To je vjerovatno miks nekoliko stvari. Prije svega, dolazi iz poznatih porodica. U isto vrijeme je veoma obrazovan i to mu je sigurno mnogo pomoglo za poziciju na kojoj se nalazi. On je sjajan profesionalac. U isto vrijeme, ima jednu od najvažnijih pozicija u svijetu fudbala. Mislim da ljudi mogu da budu ponosni na njega, na sve što je uspio da uradi u svjetskom fudbalu”, poručio je Luisza slovenačku “Ekipu”.

Jedan od najžešćih pobornika fudbalske Superlige je predsjednik Reala Florentino Perez, a Figo ističe kakav će uticaj imati prvi čovjek UEFA.

“Ne mislim da bi trebalo da imam ulogu nekog ko će ih pomiriti. Njihovo mišljenje se razlikuje, stoje na različitim stranama. Mislim da je jedna strana veoma jasna i da je pokazala solidne argumente. Važno je dati klubovima priliku da se takmiče u elitnom svjetskom takmičenju, ali svako povrjeđivanje domaćih šampionata i prijetnja po evropske klubove mora da bude spriječena. Sve ovo brani Čeferin, koji želi napredak evropskog fudbala i da od Lige šampiona napravi još bolje i atraktivnije takmičenje. Florentino Perez želi ideju po kojoj bi profitiralo samo 15 ili 20 klubova. Mislim da su stvari jasne”, rekao je između ostalog Figo.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име