Finalni turnir
Finalni turnir Lige nacija trebao bi da se igra u Italiji, a osim domaće selekcije na njemu će učestovati Španija, Francuska i Belgija.

Finalni turnir Lige nacija je na programu od 6. do 10. oktobra. Polufinala su na programu 6. i 7. oktobra, dok će finale i meč za treće mjesto biti odigrani 10. oktobra.

Svi mečevi se igraju u jednoj zemlji, kao što je to bio slučaj 2019. godine kada je domaćin bio Portugal.

Ove godine UEFA je odredila da će domaćinstvo biti ponuđeno pobjedniku A grupe, gdje su pre posljednja dva kola Lige nacija šansu za prolaz dalje imale Italija, Poljska i Holandija.

Sve tri zemlje su imale intenciju da organizuju turnir, a kako je Italija pobednik grupe, samo je ostalo da se ozvaniči da će se tamo igrati fajnal for na koji dolaze još Španija, Belgija i Francuska.

Inače 3. decembra je žrijeb u kome nema povlašćenih.

19 KOMENTARI

  1. Koliko je samo bespotrebna kompletna Liga nacija. Prijateljske reprezentativne utakmice, u sred sezone, su bile simbol besmislenosti u svjetskom fudbalu, a ovo je još gore. Nikome nije stalo ni najmanje, nema nikakve razlike u kojoj god da si grupi, a jedina posledica jesu povrijeđeni ili u ovom slučaju i zaraženi igrači. Nije mi jasno zašto se klubovi, tj. lige ne usprotive ovom nepotrebnom trošenju igrača.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име