FK Austria Beč
Izvor: Facebook

Bez licence za Bundesligu ostali su FK Austria Beč i još dva kluba.

Fudbalski klub Austria Beč, koji je jedan od najtrofejnijih austrijskih prvoligaša, nije dobio licencu za takmičenje u Bundesligi sljedeće sezone. Zbog finansijskih i infrastrukturnih razloga, licenca je odbijena i klubovima CS Austria Listenau i FAC Beč.

Da licencu ne da FK Austria, odlučio je u prvoj instanci Senat 5 Bundeslige, koji se bavi odobrenjem licence za takmičenje.

Bečlije imaju mogućnost da u narednih osam dana ulože žalbu Žalbenom vijeću Bundeslige. Ukoliko se licenca ni u drugoj instanci ne bude odobrila, ovom fudbalskom klubu preostaje jedino podnošenje žalbe Stalnom neutralnom Arbitražnom sudu.

Stalni neutralni Arbitražni Sud nije tijelo Bundeslige i donosi konačnu odluku umjesto suda.

“Važno je da, i pored pandemije postupak licenciranja obavljamo u duhu bezbjednosti takmičenja. Zbog toga smo trenutno pred izazovom da nemamo još uvijek 28 ekipa za narednu sezonu. Klubovi mogu u drugoj instanci da podnesu potrebne dokaze” – ističe predsjednik Bundeslige Kristijan Ebenbauer.

Ovaj proces, koji je vezan za odobravanje licenci za takmičenje u Bundesligi (1. i 2. lige), završava se 31. maja. Ukoliko FK Austria ne bude dobila licencu, bila pi primorana da se takmiči u Bečkoj ligi, tačnije trećoj austrijskoj ligi.

Inače, Fudbalski klub Austria je bio prvak Austrije 24 puta, dok je 27 puta osvajao Kup.

Za sada, dozvolu za takmičenje u idućoj sezoni Bundeslige dobili su SK Rapid Beč, RZ VAC, FC Red Bul Salcburg, TSV Hartberg, LASK, SK Šturm Grac, SV Rid, VSG Svarovski Tirol, FC Admira, SKN Sankt Pelten, SCR Altah.

Zbog finansijskih razloga su odbijeni FK Austria Beč, a zbog finansijskih i dodatno infrastrukturnih razloga SC Austria Listenau i FAC Beč.

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име