Florentino Perez
foto: Profimedia
U velikom intervjuu za španske medije, predsjednik Reala Florentino Perez, ponovo je govorio o Superligi.

Peres je na radiju “Onda Cero” govorio u emisiji “El Transistor”.

“Šta je pošlo po zlu sa Superligom? Ništa, još uvijek radimo na tome. Pokrenuli smo je jer fudbalom vladaju navijači, pa smo u projekat ušli kao 12 klubova sa najviše navijača u Evropi. Nijesu svi klubovi koji bi željeli da uđu tamo, jer takmičenje onda gubi svoj prestiž i šarm. Na primer, meč sa Romom nema prestiž i šarm kao onaj sa Mančester junajtedom, generalno, Superliga nije zatvorena liga, poenta je da neke utakmice donose gubitke. Engleski klubovi su se plašili pritiska UEFA-e i potpisali ono što nijesu smjeli. UEFA nas ne sme izbaciti iz Superlige, sudovi su to zabranili, iako je Čeferin to želio. Nijesam razgovarao na kraju sa Čeferinom”, rekao je Florentino Perez.

On nije optimista po pitanju budućnosti fudbala u ovim uslovima.

“Fudbal je uništen i umire. Ko to ne vidi slijep je. Real je preživio dvije veoma teške godine. U ovu je trebalo da uđe sa 900, a ušao je sa 600 miliona eura. Velikodušnost igrača, koji su se odrekli dhela njihove plate, pomogli su nam. Evropski klubovi izgubili su osam milijardi eura tokom krize. Real je, uprkos svemu, preživio”, zaključio je Florentino Perez.

3 KOMENTARI

  1. Počeo je da umire onog trenutka kad si počeo ga shvatio ko biznis i zaradu,počevši od Galaktikosa pa na ovamo. Da je kosmičke pravde jedan Real M bi trebalo da nestane zbog dugovanja,jer ne bi ni bio toliko uspješan da se nisu galaktički zaduživali itd.

  2. Fudbal je izgubio svoju draž kada je prestao da bude sport i postao biznis. I kao u svakom poslu samo bogataši mogu da imaju najbolje poslove, da kupuju tamo i vamo, uzimaju najbolje poslove dok manji mogu samo da preživljavaju. Ovakve osobe bi trebalo protjerati iz svakog sporta

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име