Frančesko Toti
foto: Twitter
Bivši kapiten Rome Frančesko Toti rekao je da je mislio da nikada neće napustiti klub i da je klubu potreban neko ko poznaje okruženje i fudbal.

“Zamišljao sam da ću zauvijek ostati u Romi. Ali, stavili su me uza zid, natjerali su me da donesem odluku koju nikada ne bih donio. Napravio sam izbor, odlučio sam da ostanem u svijetu fudbala”, rekao je Frančesko Toti za Bobo televiziju, prenijeli su italijanski mediji.

Toti je cijelu karijeru proveo u Romi, od 1992. do 2017. godine odigrao je 786 utakmica i postigao 307 golova. Toti, čiji je nadimak bio “Princ Rima”, osvojio je titulu u Seriji A, dva Kupa Italije i dva Super kupa Italije.

On je nedugo po završetku igračke karijere preuzeo funkciju direktora, a podnio je ostavku u junu 2019. godine zbog neslaganja sa upravom kluba.

Upitan šta bi uradio da ga novi vlasnici kluba kontaktiraju, Frančesko Toti je rekao da bi svakako razgovarao sa njima.

“Želim da nastavim put, ne bih se smirio dok ne završim posao. Osjećao bih se loše što ostavljam saradnike, a ako bih se umorio od svega, video bih šta dalje. Prije bih se ubio nego što bih napustio Romu. Mogao sam da donesem samo dobre stvari”, naveo je on.

Toti je rekao da pati jer je izostavljen iz projekta, ali da se nada najboljim rezultatima ekipe.

“To gledam iz navijačkog ugla, ponekad se naljutim jer želim najbolje rezultate. Nadam se da ću pomoći Romi svojim radom, barem sa strane. Ali, patim. Mogao sam da uradim više nego ostali direktori, ali bio sam posljednji Mohikanac. Nikada me nijesu uključili u donošenje odluka. Sada je klub i dalje kod stranaca, trener i sportski direktor su stranci. Neko ko zna sve o Romi, mogao bi da bude koristan, a to je ono što u ovom trenutku nedostaje”, naveo je 44-godišnji Frančesko Toti.

“Zašto mnogi bivši igrači ne mogu da budu dio kluba? Možda zato što su (vlasnici) dosadni. Ako bih ja preuzeo fudbalski klub, pozvao bih bivše igrače jer oni znaju fudbal”, dodao je Toti, koji je sa reprezentacijom Italije osvojio Svjetsko prvenstvo 2006. godine.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име