Seminar
FSCG
Centar za edukaciju trenera FSCG realizovao je, u periodu od 21. do 23. decembra, obiman i sadržajan seminar za produženje UEFA “B”, “A” i “Pro” licenci.

Seminar produženja licence otvorio je direktor Centra za edukaciju trenera FSCG dr Niko Raičković i sa sekretarom i edukatorom CET FSCG Borisom Ljuticom imao izlaganje o aktivnostima Centra za edukaciju trenera FSCG u tekućoj godini.

Tokom trodnevnog rada u Tivtu, elaborirane su aktuelne teme iz različitih oblasti koje se tiču fudbala, prenosi FSCG:

Selektori U-15 i U-17 reprezentacije Crne Gore, Goran Perišić i Slobodan Drašković, prezentovali su rad i aktivnosti U-15 i U-17 selekcija tokom 2020. godine. Direktor Grassroots kancelarije FSCG Amil Gerina govorio je o aktivnostima te kancelarije u ovoj godini, a imao je izlaganja i na temu izmjene i dopune pravila igre iz oblasti suđenja.

Mojaš Radonjić, direktor Kancelarije za razvoj omladinskog fudbala, prezentovao je aktivnosti na planu razvoja omladinskog fudbala u Crnoj Gori sa svim svojim specifičnostima. Selektor ženskih reprezentacija FSCG Mirko Marić upoznao je učesnike seminara sa radom i aktivnostima ženskih reprezentativnih selekcija godini na izmaku.

Crnogorskim trenerima obratio se i koordinator ,,Vameval“ programa Boris Ljutica na temu ,,Trogodišnje UEFA Vameval testiranje u Crnoj Gori“. Profesor Radoje Novović elaborirao je teme iz oblasti pedagogije sporta, pedagoškog rada trenera u klubu i trenera u radu (ponašanje trenera na javnoj sceni).

Na temu ,,Filozofija igre – Model igre bugarskog CSKA“ govorio je UEFA ,,Pro“ trener iz Srbije, Miloš Krušćić, bivši trener CSKA i više srbijanskih prvoligaša. Iz oblasti kondicije u fudbalu predavanje je imao stalni predavač CET FSCG, dr Kosta Goranović, sa temom ,,Rad kondicionog trenera u klubu“.

Posebno interesantno obraćanje imao je gost iz Fudbalskog saveza Srbije Dalibor Zorko, koji je predavač u Centru za edukaciju trenera FS Srbije i šef instruktorske službe FSS. Crnogorskim trenerima se obratio sa temama ,,Razvojni proces igrača U-12 do U-15“ i ,,Razvojne strategije upravljanja u fudbalu“.

Na kraju veoma sadržajnog i iscrpnog seminara realizovana je panel diskusija sa poznatim crnogorskim trenerima kao panel gostima: Miodragom Božovićem, Sašom Petrovićem i Miodragom Radulovićem. Crnogorski treneri imali su priliku da se upoznaju sa specifičnostima trenerskog posla naših poznatih trenera u inostranstvu i sličnim temama koje nosi trenerski zanat.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име