fudbaler
Uroš Nikolić – fudbaler Makabija iz Tel Aviva, govorio je o napetoj situaciji i u Izraelu gdje je rat Palestinaca i Izraelaca. 

“Sinoć je, na kilometar od zgrade u kojoj stanujem, pala jedna, zatim i druga, onda i treća raketa, da bi, iza ponoći, u tri i pet ujutro, sve ponovljeno. Uznemirujuće! U okolini je vojna baza, protiv vazdušna odbrana, pa kad se pošalje odgovor Izraela, sve se trese, kao da će da iskoče i vrata i prozori. Nema spavanja. Pritom je moj stan na poslednjem, 37. spratu, Tel Aviv na dlanu, vatra na ulicama, u parku…Nedaleko je većina Makabijevih stranaca iz Španije, Portugala, Paname, Brazila, Barbadosa,,, Ne i kum Aleksandar Pešić, koji je u dijelu grada gdje sam ranije živio, gori i kod njega, tamo je svojevremeno stanovao i golman, reprezentativac Predrag Rajković, Na vezi smo, naravno. U ovim trenucima brinem i kako da, od svega ovoga, poštedim vjerenicu Anđelu, pristiglu iz Jagodine prije tridesetak dana, juče sam, u prepodnevnim satima, išao da uzmem avionsku kartu za let predviđen za petak, od Izraela do Srbije, novonastale okolnosti su kasnije zatvorile aerodrom, pitanje je kada će da se normalizuje avio saobraćaj”, rekao je fudbaler za”Sport klub”. 

Fudbaler govori i o odlaganju utakmice.

“Polufinale Kupa je trebalo da se igra danas, Makabi Tel Aviv protiv Makabija iz Haife, ali, donesena je odluka – još dok sukob Hamasa i Izraela nije eskalirao do usijanja – da se odloži za četvrtak. Posle najnovijih dešavanja, gotovo je izvjesno da će ponovo doći do pomjeranja termina. Kup na jednu, prvenstvo na drugu stranu, žao mi je što smo proteklog vikenda prokockali šansu da savladamo Haifu, vodili smo 2:0 i umjesto da budemo udaljeni samo korak od lidera, utakmica je završena nerješenim rezultatom, tako da zaostatak, tri kola uoči spuštanja zavjese, iznosi četiri boda. San o tituli je, po svemu sudeći, raspršen“, rekao je fudbaler Makabija.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име