Gana protiv Urugvaja: Prognoza postave i meča

Pošto je Portugal već u osmini finala, grupa ima samo jedno mjesto za preostale tri ekipe.

Gana bi bila veoma ponosna na svoju pobjedu protiv Južne Koreje u poslednjem meču. Gani su se u početku mučili da kontrolišu igru, ali Džordan Ajev je imao partiju trošenja. Dodao je još više otrovnosti u njihov napad kada je Mohamed Salisu otvorio gol za njih, nakon čega je uslijedio još jedan gol Mohameda Kudusa. Korejski tim se snažno vratio u drugom poluvremenu sa dva gola Čo Gue Sunga. Kudus je stavio svoj tim ispred uprkos strahu dok su se držali za vitku pobjedu. Gana će sledeći put igrati protiv Urugvaja na Svjetskom prvenstvu 2022.

Urugvaj je odigrao neriješeno bez golova protiv Južne Koreje u prvoj utakmici, ali je pao na poraz od 2-0 od Portugala prošli put. U sledeću fazu mogu samo ako savladaju afrički tim u ovoj utakmici. Urugvaj će takođe morati da se moli da Južna Koreja ne pobjedi Portugaliju u njihovoj igri.

Gana: Mohamed Kudus

Ako Gana mora da pobjedi, Kudus će vjerovatno ponovo igrati ključnu ulogu. On je jedini igrač koji je ikada postigao dva gola na utakmici Svjetskog prvenstva za Crnu zvjezdu, a još jednim golom na turniru mogao bi da parira Gjanovom rekordu od tri gola u jednom izdanju Svjetskog prvenstva za Ganu.

Urugvaj: Rodrigo Bentakur

Rodrigo Bentankur može da dobije bitku na sredini terena u ovoj utakmici. Bentankur je 19 puta osvojio posed protiv Portugala, najviše za jednog igrača u 90-minutnoj utakmici Svjetskog prvenstva od Brazilca Maura Silve 1994. protiv Sjedinjenih Država (takođe 19).

Povrede i vijesti o timu

Nema većih problema sa povredama za oba tima i od njih se očekuje da dođu sa punom snagom u ovoj utakmici jer je to susret koji je obavezan za pobjedu za obije strane.

Direktne utakmice

Utakmice – 1

Gana – 0

Urugvaj – 0

Neriješeno – 1

Predviđena postava

Gana je predvidjela KSI (4-2-3-1): Ati-Zigi; Lamptej, Amartej, Salisu, Mensah; Partei, Abdul Samed; Kudus, A. Aiesv, J. Aiev; Villiams

Urugvaj Start KSI (3-5-2): Rochet; Giminez, Coates, Godin; Varela, De Araskaeta, Valverde, Bentanur, Nunjez; Suarez, Kavani

Predviđanje

Urugvaj nema opcija ovdje, mora da radi na tome. Može samo pobjeda, a ni tada to možda neće biti dovoljno.

Južnoamerikanci bi mogli da oslobode sva trojicu Darvina Nunjeza, Luisa Suareza i Edinsona Kavanija u nadi da će zapečatiti tu pobjedu. Takva vrsta vatrene moći može biti previše za stranu Gane koja tek treba da ubjedi u odbrani.

Imajući to u vidu, Džordan Ajev je iz nekog razloga u svom vrhuncu igre i nadaće se da će iskoristiti nedostatke koji su rezultat urugvajskog pristupa pedal-to-the-metal. Očekujte golove, ali Urugvaj bi trebalo da završi posao.

Prognoza: Gana 1-2 Urugvaj

Postavi odgovor