Gravine: EURO 2020 biće sa publikom

Prvi čovjek italijanskog fudbala Gabriele Gravine vjeruje da će na premijernoj utakmici na EURO 2020 biti prisutni navijači, uprkos pandemiji Covid-a:

“Siguran sam da ćemo otvoriti Evropsko prvenstvo u Rimu i da ćemo to uraditi sa navijačima na stadionu. Još uvjek ne znamo koliko će biti gledalaca, ali sigurno će biti gužve”- kazao je Predsjednik italijanske fudbalske federacije (FIGC).

Plan evropske kuće fudbala UEFA je da se u veoma teškim uslovima, zbog postojanja pandemije korona virusa, pokuša obilježiti jubilej 60-godišnjice održavanja prvog Evropskog prvenstva i da se EURO 2020 odigra u 12 gradova širom Evrope. Zato su gradovima domaćinima naložili da ispune rigorozne uslove i da do kraja aprila dostave planove o načinu smještaja publike na stadionima.

“Uložili smo dvije godine napornog rada i uvjereni smo da ćemo 7. aprila imati povratne informacije koje ćemo predstaviti UEFA”- zaključio je Gravine.

EURO 2020, koji je prošlog ljeta odložen zbog pandemije Covid-a, ponovo je zakazan za 11. jun ove godine, kada će se na rimskom Olimpiku snage odmjeriti Italija i Turska. Polufinale i finale Prvenstva, po sadašnjem planu, odigraće se na stadionu Vembli u Londonu.

4 Komentara

  Koliko vidim situacija u italiji nije baš sjajna ne znam dal ce do moći sprovesti u delo al da vidimo

  Odgovori

  Ja znam da je njemu kao i mnogima cilj da zaradi ali mislim da je pametnije da misli o mogucim posledicama a bice ih ako dovede navijace. . .

  Odgovori

  I dalje mislim da su zelje jedno a mogucnosti drugo. Onaj ko donosi ovakve odluke, misli o tome, ne razmislja dalje. Svi zelimo ooet taj osjecaj publike,navijaca kako god, ali situacija je zeznuta, svi smo svjesni toga.

  Odgovori

  Vidim ja da je on uvjeren, ali ja sada mogu da se kladim da to nece biti dozvoljeno. Rano je.

  Odgovori

Postavi odgovor