EURO 2020
Twitter: Gravine
Prvi čovjek italijanskog fudbala Gabriele Gravine vjeruje da će na premijernoj utakmici na EURO 2020 biti prisutni navijači, uprkos pandemiji Covid-a:

“Siguran sam da ćemo otvoriti Evropsko prvenstvo u Rimu i da ćemo to uraditi sa navijačima na stadionu. Još uvjek ne znamo koliko će biti gledalaca, ali sigurno će biti gužve”- kazao je Predsjednik italijanske fudbalske federacije (FIGC).

Plan evropske kuće fudbala UEFA je da se u veoma teškim uslovima, zbog postojanja pandemije korona virusa, pokuša obilježiti jubilej 60-godišnjice održavanja prvog Evropskog prvenstva i da se EURO 2020 odigra u 12 gradova širom Evrope. Zato su gradovima domaćinima naložili da ispune rigorozne uslove i da do kraja aprila dostave planove o načinu smještaja publike na stadionima.

“Uložili smo dvije godine napornog rada i uvjereni smo da ćemo 7. aprila imati povratne informacije koje ćemo predstaviti UEFA”- zaključio je Gravine.

EURO 2020, koji je prošlog ljeta odložen zbog pandemije Covid-a, ponovo je zakazan za 11. jun ove godine, kada će se na rimskom Olimpiku snage odmjeriti Italija i Turska. Polufinale i finale Prvenstva, po sadašnjem planu, odigraće se na stadionu Vembli u Londonu.

4 KOMENTARI

  1. I dalje mislim da su zelje jedno a mogucnosti drugo. Onaj ko donosi ovakve odluke, misli o tome, ne razmislja dalje. Svi zelimo ooet taj osjecaj publike,navijaca kako god, ali situacija je zeznuta, svi smo svjesni toga.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име