Grizman ostaje u Atletiku

Gotovo je izvjesno da će Antoan Grizman ostati još jednu sezonu u dresu Atletika jer je takav ugovor bio između dva kluba.

Pitanje je da li će Atletiko na ljeto sljedeće godine platiti 40 miliona eura Barseloni da ga zadrži u klubu, jer kako piše El Mundo Deportivo, prema važećem ugovoru ovo je pitanje koje bi trebalo automatski da se pokrene ako Grizman odigra više od 40 posto mečeva za tim sa Vanda Metropolitana.

Ali naravno, ostaje bojaznost da li bi Madriđani platili veoma visok iznos za igrača koji bi tada imao 32 godine.

Iz kluba doduše žele da izmijene neke odredbe iz postojećeg ugovora i zbog toga je prema pisanju ovog lista i bila organizovana večera prije nekoliko dana na kojoj su bili izvršni direktor Atletika Hil Marino i fudbalski direktor Blaugrane Mateu Alemani.

Dok oba kluba traže novi dogovor, Enrike Serezo, predsjednik Atletika, je već u nekoliko navrata javno iznio svoje mišljenje u korist toga da Francuz nastavi karijeru na Vanda Metropolitanu.

„On je sjajan igrač. Nastaviće karijeru u Atletiku, osim ako vi (novinari) ne kažete drugačije“, rekao je on podrugljivo za španske medije u najavi ovog sastanka.

Postavi odgovor