grižman
Grizman je raskinuo ugovor sa kinenskim sponzorom Huawei nakon čega su ga pozvali na razgovor.

Kinenska kompanija Huawei je odlučila da pozove fudbalera na razgovor nakon njegove odluke o prekidu saradnje zbog kako je naveo osnovane sumnje da taj tehnološki gigant doprinosi represiji nad Ujgurima, pretežno muslimanskom manjinom u Kini.

Grizman je reklamirao telefona marke Huawei ali je prošlog četvrtka odlučio da prekine saradnju nakon “ozbiljnih sumnji“.

Huawei je na ovo odgovorio pozivom Grizmana na razgovore tokom kojih bi se upoznao sa radom na najvišem nivou unutar kompanije.

“Huawei se protivi diskriminaciji svih vrsta, uključujući i upotrebu tehnologije za vršenje etničke diskriminacije. Ne razvijamo ili prodajemo sisteme koji identifikuju ljude prema njihovoj etničkoj grupi i ne odobravamo upotrebu naših tenologija za diskriminaciju i ugnjetavanje članova bilo koje zajednice”, navodi se u saopštenju kinenske kompanije Huawei.

Antoan Grizman je prošle nedelje pozvao Huawei da odbaci tvrdnje i iskoristi svoj uticaj i optuži represiju nad Ujgurima u Kini.

“Nismo i nikada nećemo podržati upotrebu tehnologije za diskriminaciju ranjivih ili marginalizovanih grupa”, naveo je Huawei.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име