Bundesliga haland
Photo: Bundesliga FB

Sigurno je da prisustvujemo najspektakularnijem prelaznom roku u poslednjim decenijama. Možda čak i u istoriji fudbala. Čeka se još prelazak Mbapea za kraj. Pominjalo se da bi mogao i Erling Haland da promijeni sredinu, ali od toga nema ništa.

Kako će Mbape najvjerovatnije u poslednja dva dana prelaznog roka da pojača redove Real Madrida, tako se pominjalo da bi PSŽ kao njegovu zamjenu svim silama mogao da krene po Erlinga Halanda.

Navodno bi se na stolu Borusije našlo obeštećenje koje bi prevazišlo ponudu Čelsija od astronomskih 150.000.000 eura.

Međutim, iz Dortmunda su takva pisanja – demantovali.

– Naša pozicija je jasna, ne moramo sve vrijeme da je ponavljamo kao papagaji. Haland će biti u Dortmundu i posle 1. septembra – rekao je sportski direktor kluba, Mihael Cork.

Ne sviđa se Corku ni to što na Borusiju gotovo svi gledaju samo kao razvojan klub, mada primjeri Sanča, Dembelea i ostalih to pokazuju, i ističe da im prioritet nije samo zarada.

– Mi smo fudbalski klub, nismo banka. Pretpostavljam da ćemo se suočiti sa ludim spekulacijama u naredna dva dana – nije ostavio ni promil šanse Cork da bi norveški fudbaler mogao da promijeni sredinu.

Sa jedne strane Borusije se može da istraje u ovom stavu pošto je prodat Džejdon Sančo za 85.000.000 eura i pokrpljene su sve finansijske rupe.

Sa druge, Haland narednog ljeta ima otkupnu klauzulu (mada pojedini mediji tvrde već od zime) postavljenu na 75.000.000 eura.

Kada se uzme u obzir da bi odbijanjem ponude Borusija Dortmund ostala bez najmanje 75.000.000 eura, pitanje je da li i oni imaju baš luksuz da u naredna dva dana na kapituliraju pred naletima za Halanda.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име