barselona
Uli Henes / Twitter

Pred derbi prvog kola Lige šampiona između Barselone i Bajerna, bitka se vodi i van terena. Bivši predsjednik njemačkog velikana potkačio Barsu.

Pisalo se ovo ljeto o vrtoglavim dugovanjima u kojima se nalazi Katalonski klub, pa je to i glavni razlog odlaska Lea Mesija u redove PSŽ-a.

Dugo Barselona čeka priliku za osvetu nakon demoliranja od strane Bajerna u prošloj sezoni, a motiv više će imati i zbog strelica upućenih upravi kluba.

Podsjetimo Barsa je na svom terenu izgubila od Bavaraca sa 8:2 na domaćem terenu.

Naime oglasio se bivši predsjednik Bajerna Uli Henes, koji je izjavio da bi Katalonci da se nalaze u Njemačkoj odavno bili u stečaju.

– Da je Barselona njemački klub njen slučaj dospio bi pred stečajnog sudiju! Taj klub je potpuno švorc i više nikome ne može da bude uzor. Sjećam se da mi je David Alaba nedavno rekao kako bi volio da ode i igra za Barselonu. Pitao sam ga: A sa kim ćeš tamo da pregovaraš? Sa predsjednikom kluba ili sa stečajnim upravnikom? To što su radili nije u redu. Da, ja sam takođe često bio za to da se ide do krajnjih finansijskih granica, ali sve dok imam pokriće, dok mogu da refinansiram troškove. Kada vidite da je to nemoguće onda treba da kažete – ne! Možda neću da osvojim Ligu šampiona, međutim neću ni da se zadužujem – izjavio je Henes.

Dotakao se i sutacije u španskoj ligi koju su napustili tri najveće zvijezde: Mesi, Ronaldo i Ramos.

– To su sve igrači koji više neće biti u top formi, na onom starom nivou. Ili makar neće biti još mnogo vremena. A onda će fudbal početi iznova da se razvija, da stvara nove asove. Bajern će biti jak i u toj novoj eri, s istom filozofijom – bez nerezonskog poslovanja – rekao je bivši predsjednik kluba.

Opšte je poznato da Bajern od uprave do fudbalera funkcioniše bez greške, pa su samim tim i uspjeli da za osam godina osvoje dvije Lige šampiona, a poslednju titulu su uzeli bez izgubljene utakmice.

– Bajern je bio klub za uzor svima prije pandemije. Malo ko je razumio naše uspjehe koji nam nisu donijeli nikakve ekonomske poteškoće. U poslednje dvije godine sve je mnogo teže. Bez navijača godišnje gubimo između 80 i 100 miliona eura. To je strašno veliki novac. Iz tog razloga naš račun sa fiksnim depozitom, koji je nekada bio zaista ogroman, sada se istopio. Novca i dalje imamo, ali ako se ovako nastavi biće mnogo teško – zaključio je Henes.

Zakuvava se pred derbi, a riječi Henesa će svakako poslužiti kao motiv više da se Barselona osveti Bajernu.

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име