uefa Ibrahimović

Zlatan Ibrahimović, fudbaler Milana, poznat je kao neko ko uvijek kaže ono što misli, a to je još jednom učinio.

Šveđanin koji će u oktobru proslaviti 40. rođendan, govorio je o slučaju Đanluiđija Donarume koji je odbio sve ponude Milana da produži ugovor i napustiće klub kao slobodan igrač.

– Veoma mi je žao. Postavljam vam pitanje: koju vrijednost ima Donaruma? Odrastao je u Milanu, 20 godina je mogao da bude golman ekipe. Dobro, možda ne 20, jer on nije Ibra – rekao je Ibrahimović uz osmijeh.

Ipak, brzo se uozbiljio i vratio na temu.

– On je najbolji na svijetu. Mogao je da postane Mister Milan, poput Paula Maldinija. Da li odlazi ili ne, ne znam. Znam da je za tango potrebno dvoje. Rekao bih mu da ostane u Milanu do kraja karijere.

Zlatan je trebalo da predvodi napad reprezentacije Švedske na Evropskom prvenstvu, ali zbog povrede je morao da se povuče.

– Da li sam razočaran zbog povrede? Više zbog Milana, jer sam propustio toliko mečeva. Volio bih da sam pomogao više. Ja sam neko ko inače igra 50 utakmica godišnje, možda bi trebalo da budem realniji i da zahtjevam manje od svog tijela, ali ne mogu. Ali bilo je to nevjerovatnih 18 mjeseci, Milan se vratio u Ligu šampiona. Želio sam da osvojim skudeto, ali generalno smo se dosta popravili. Naravno, razočaran sam i zbog Evropskog prvenstva, ali to ne bih bio ja ukoliko bih učestovao na takmičenju kada nisam sto posto spreman. Više volim da ostanem po strani i navijam za Švedsku.

Za kraj je Ibrahimović govorio i o dolasku Žozea Murinja u Romu i Masimilijana Alegrija u Juventus.

– To je lijep izazov za Murinja. Pridružuje se ekipi koja nije među favoritima, ali je na to navikao. Šta god da kaže, to ima uticaj širom svijeta. Srećan sam i zbog Alegrija, on mi je bio trener na početku karijere, a zatim je postao pobjednik. Bilo bi lijepo da isproba neko iskustvo u inostranstvu, da se upotpuni. Ali nisu svi poput Zlatana, koji uzima svoj prtljag i odlazi u tuđe dvorište, svi smo različiti – zaključio je Zlatan Ibrahimović.

9 KOMENTARI

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име