Igrači Petrovca
CDM
Upravni odbor Petrovca obavijestio je javnost da su igrači stupili u štrajk zbog neizmirenih obaveza.

Fudbalski klub Petrovac jedan je od rijetkih klubova u crnogorskom karavanu koji nikada nije napustio najkvalitetniji rang takmičenja u Crnoj Gori. I ne samo to, Petrovac je dugo bio primjer ostalim ekipama zbog korektnog odnosa prema igračima i uvijek redovnog servisiranja obaveza.

Tekuća sezona ne ide po planu, klub se nalazi na posljednjem mjestu, igračima se duguju zarade, Nenad Vukčević je dobio otkaz na poziciji šefa stručnog štaba pa se očekuje da u narednih nekoliko dana Petrovac dobije novo ime na klupi.

Ipak, igrači su stupili u štrajk a uprava kluba poručuje da će se situacija prevazići i da nikom neće ostati dužni.

Saopštenje Upravnog odbora Petrovca prenosimo u cjelosti:

U jednom od najtežih trenutaka od postojanja OFK Petrovac, u situaciji kada se nalazimo na posljednjem mjestu na tabeli i u grčevitoj borbi za opstanak, dobili smo obavještenje od strane igrača da prekidaju dalji rad. Razlog za prekid rada je kašnjenje isplate posljednje, šeste plate u tekućem prvenstvu.

Razumijevajući potrebu svakog pojedinca za redovnim finansijskim prilivima, iz dana u dan smo se trudili da i ovu posljednju platu obezbijedimo na vrijeme, a igrači su o svim našim aktivnostima kao i uvijek bili redovno obavještavani. Tako je bilo i na jučerašnjem treningu, u utorak, na kojem su obaviješteni o obećanju od strane Opštine Budva da će najvjerovatnije do kraja tekuće sedmice biti uplaćen dio sredstava od pripadajućeg budžeta o finansiranju kluba za 2021. godinu.

Začudila nas je ova reakcija cijelog tima, znajući da veći broj igrača nastupa u OFK Petrovcu više godina te da smo kako njima, tako i prema svim ostalim igračima, uvijek isplaćivali sve dogovoreno.

Posebno smo očekivali da iskusni igrači prenesu mlađim i novopridošlim igračima ovakva iskustva, da je klub iznad svih, da klub uvijek ispunjava obaveze, da se godinama unazad nije ostalo ništa dužno igračima, i da je uprava u ovom ili drugačijem sastavu uspjevala da izvršava svoje obaveze.

Ovim saopštenjem želimo da obavijestimo crnogorsku sportsku javnost, građane Petrovca i Budve, sve nadležne institucije u Opštini Budva, da je klub iznad svih i da pored nadljudskog zalaganja, dugogodišnjeg volonterskog rada cijele uprave, često davanjem ličnih sredstava za napredak i funkcionisanje kluba, ne možemo dozvoliti da bilo kakva uslovljavanja i pritisci, kako pojedinaca tako i cijelog tima, utiču na dalji rad i funkcionisanje kluba. Dokaz dobrog i odgovornog rada je i to što smo, nažalost, ostali jedini klub na crnogorskom primorju koji se takmiči u Telekom 1. Crnogorskoj fudbalskoj ligi, a što se tiče infrastrukure dovoljno je prošetati i pogledati stadion u Petrovcu, na koji smo posebno ponosni.

Svi zajedno, igrači i uprava znamo da je za cijelo vrijeme trajanja pandemije koronavirusa igračima nije umanjivan dohodak, da smo tokom cijelog trajanja ove takmičarske sezone i pored loših rezultata igračima isplaćivali dogovorene i pune plate. Međutim, u narednom periodu bićemo primorani da istrajemo na primjeni klupskih pravilnika i da nagradimo za dobar rad i rezultate, a da kaznimo za neodgovornost i loše rezultate.

Razumijemo određeno nezadovoljstvo i nervozu, potrebu za novcem, koji će kao i uvijek ranije biti isplaćen. Zato pozivamo sve igrače Petrovca da se sjutra, 4. marta 2021. godine u 14.30 sati na stadionu pod Malim brdom vrate ispunjavanju svojih redovnih obaveza. Novac će stići, ali propušteni treninzi se ne mogu nadoknaditi – navodi se u saopštenju Upravnog odbora OFK Petrovac.

18 KOMENTARI

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име