Iliev
Ivica Iliev / Twitter

Veza između Partizana i Fiorentine je uspostavljena prije nekoliko godina, a sada je o tome govorio i Ivica Iliev.

Prodefilovali su Stevan Jovetić, Nikola Gulan, Matija Nastasić, Adem Ljajić, a to je dovoljno razloga za zadovoljstvo i ponos na obije strane.

– Ponosan sam na odnos dva kluba, u skorijoj prošlosti dosta igrača je prelazilo u Firencu, a odatle u neke od najvećih evropskih timova. Poslednja dvojica su potpisala za Ljubičaste za vrijeme mog mandata u ulozi sportskog direktora. Manje poznajem Milenkovića, praktično je otišao posle prve seniorske sezone. Vlahović je bolji, o čemu, kao bivši napadač, mogu detaljno da pričam. Postaće Dušan jedan od najboljih centarforova Evrope – rekao je Iliev u jenom intervjuu.

Otkrio je Iliev i još neke detalje.

– Tad je došao u Beograd skaut jednog od najvećih klubova svijeta, rekao mi da na planeti, u generaciji fudbalera rođenih 2000. i pet godina kasnije, nema talentovanijeg od Vlahovića. Nekoliko godina kasnije može se reći da je bio apsolutno u pravu. U to vrijeme Erling Haland nije bio poznat kao sad. Što se Dušana tiče, njegov napredak se može vidjeti na mjesečnom, a ne na godišnjem nivou – kaže Iliev i dodaje:

– Žao mi je što duže nije ostao u Humskoj, ali ko zna, možda će se jednog dana vratiti kući. Osjećao sam se užasno kad je otišao. Ubijeđen sam da nije dao najbolju verziju sebe u prvom timu Partizana.

Nije štedio reči hvale Iliev na račun Vlahovića.

– Čak i kad Fiorentina nije igrala dobro, oduvijek sam za tamošnje medije govorio da budu strpljivi, da će prije ili kasnije Dušan proraditi. Predodređen je da igram za najbolje ekipe. Da uz Halanda bude najbolji napadač Evrope. Zadivljujuće je kako Vlahović, utisak je sa strane, lagano izdražava pritiske u štampi, opaske predsjednika Fiorentine Roka Komisa i priče da ga žele Juventus, Liverpul, Arsenal, ranije Inter – priča Iliev.

Ali, nije samo Vlahović, pričao je Iliev i o Nikoli Milenkoviću.

– Na osnovu onoga šta sam mogao da vidim, Bleki je lider. Izuzetno je temperamentan, mada je drugačiji od Dušana. Na kraju krajeva, Milenković je defanzivac, Vlahović napadač. Obojica su sjajni momci, veliki šampioni – zadovoljno je istakao Iliev.

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име