Imobile teže povrijeđen - strašan udarac za Marušića i drugove!

Prošlosezonski najbolji strijelac italijanske Serije A i kapiten Lacija, Ćiro Imobile vratiće se na teren tek početkom godine

Nebesko-plavi dio Rima je u šoku, navijači u suzama, a svlačionica Lacija uzdrmana – detaljni medicinski pregledi ustanovili su da je Ćiro Imobile teže povrijeđen!

Potvrdio je rimski klub da kapiten ekipe ima problem butnog mišića, nije detaljisao koliko će Italijan biti van terena, ali jeste “Gazzeta” koja ističe da Imobilea neće biti do početka nove 2023. godine!

Gledajući raspored to znači da će prošlosezonski najubojitiji strijelac Serije A (27 golova) propustiti ključne derbije – Romu, Atalantu, Juventus, kao i preostale mečeve grupne faze Lige Evrope.

Suvišno je govoriti koliko je saigrač našeg Adama Marušića važan za Lacio. Imobile je u proteklih pet godina propustio samo 13 utakmica zbog povreda, a od 2016. godine postigao je 156 prvenstvenih golova! Sa njim u vrhu napada (postigao je šest golova u tekućoj sezoni), Lacijali su dobro otvorili takmičarsku godinu – poslije 10 kola drže peto mjesto sa 21 bodom, pet manje od lidera Napolija!

Vidjećemo kako će Marušić i drugovi djelovati bez 32-godišnjeg italijanskog napadača. Trener “nebesko-plavih” Mauricio Sari praktično nema pravih “devetki” poput Imobilea…Tu su MilinkovićSavić, Pedro, Luis Alberto, Filipe Anderson, ali su do sada bili daleko od pozicije klasičnog napadača. Možda će šansu dobiti 17-godišnji Argentinac Luka Romero, ili 20-godišnji domaći igrač koji je na pozajmici u Laciju iz Verone – Mateo Kanćelijeri.

2 Komentara

    Kakav hendikep za Lazio…

    Odgovori

    E ovo vec moze da im bude veliki problem

    Odgovori

Postavi odgovor