Od istorijske utakmice dijeli nas nekoliko sati. Srbija ima priliku da se pobjedom nad reprezentacijom Škotske na domaćem terenu plasira na Evropsko prvenstvo nakon mnogo godina.

Nije tajna da se mnogi sadašnji reprezentativci ni ne sjećaju kad je Srbija posljednji put igrala na Evropskom prvenstvu, ali nije tajna ni da imaju kvalitetnji tim, te da moraju da prkose tradiciji i osvoje večeras tri boda.

Ova utakmica donijela je mnoga pitanja, podsjetila na mnoga imena koja su možda i zaboravljena. Neće biti, recimo, Branislava Ivanovića, kao ni mnogih drugih koji su prehodnih godina nosili dres sa nacionalnim grbom, ali to je i povod da se prisjetimo nekih imena.

Od igrača sa najviše nastupa u nacionalnom dresu, a koji nijesu igrali na Evropskom prvenstvu, može da se sastavi cijeli tim.

Tu su upravo Branislav Ivanović, koji je branio boje Srbije 105 puta, zatim Vladimir Stojković koji je bio na golu na 84 utakmice, pa Zoran Tošić sa 76 nastupa.

Mladen Krstajić je 59 puta bio u timu Srbije, Antonio Rukavina takođe, dok je Nikola Žigić upisao dvije utakmice manje.

Nekadašnji kapiten Crvene zvezde i Mančester junajteda, Nemanja Vidić, nosio je dres reprezentacije 56 puta, Zdravko Kuzmanović 50, Ivica Dragutinović 49, Nemanja Matić 48, a Igor Duljaj 47

Ostaje žal, ali i nada da novi reprezentativci mogu da isprave njihove eventualne greške i odu korak dalje!

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име