Slaviša Jokanović
Slaviša Jokanović / Twitter

Srpski trener Slaviša Jokanović nalazi se u centru engleskih medija zbog slobodnog mjesta na klupi Šefild junajteda.

Srpski trener je vezan ugovorom sa katarskom Al Garafom do kraja sezone, nakon kojeg i sam govori da će se vratiti u Evropu na kraju sezone.

– Do kraja ću maksimalno da ispoštujem mjesto na kojem sjedim. Dužnost, obaveza prema klubu i njegovim divnim ljudima. Nezaboravno iskustvo. Tako stvari stoje. I, budite sigurni, neću ići ni u Emirate, ni u Saudijsku Arabiju, ni u Kinu, vratiću se Evropu – izjavio je Jokanović za Sportklub.

Nakon pomenutih priča o velikoj mogućnosti da će se naći na klupi Šefilda, on je odgovorio da mu nije fokus striktno na Englesku.

– Najviše me znaju u Engleskoj, prirodno. Zašto, ipak, ne uzeti u obzir i druge evropske opcije? Pričam hipotetički, a, šta će biti, to ćemo tek vidjeti. Lopta će me odvesti na Stari kontinent, to je moj cilj, a nadam se i njen.

Poželio je i sreću Piksiju i reprezentaciji Srbije.

– Želim Piksiju svu sreću ovoga svijeta, kako njemu tako i izabranicima koje počev od srijede, 24. marta, uvodi u planetarne kvalifikacije, raduj se Srbijo!

Takođe je napomenuo da se sprijateljio sa Piksijem i da ga prilično dobro poznaje zbog čega smatra da je prava osoba za posao selektora.

– Družili smo se godinama u reprezentaciji, često se viđali i kasnije, dolazio je u Englesku, posjećivao treninge Votforda i Fulama, gledao utakmice na kojima sam komandovao sa klupe, izlazili smo na večere… Zaljubljenik u fudbal, izuzetno inteligentan, rječit, harizmatičan čovjek. Prava osoba za posao koji je nedavno prihvatio.

A na samom kraju Jokanović je govorio i o Piksiju kao vrhunskom igraču.

– A, kakav je igrač bio? Jedan od najboljih svih vremena u zemlji koja se zvala Jugoslavija. U trenerskom naletu, između angažmana u Japanu i Kini bio blizu transfera u Englesku, znam dobro kakav je profesionalac i da ni minut nije gubio otkad je potpisao ugovor sa FS Srbije, analizirao je i naše i protivničke igrače, za svaku varijantu se pripremao. Šest treninga, tri utakmice. Za početak. Srećno, prijatelju – zaključio je Jokanović.

2 KOMENTARI

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име