Još 3 reprezentacije ne žele da gostuju Rusiji!

Poljski, češki i švedski fudbalski savezi udružili su se u odluci da ne žele da gostuju reprezentaciji Rusije, povodom utakmica plej-ofa za odlazak na Svjetsko prvenstvo.

Reprezentacija Poljske bi po programu trebalo da gostuje Rusiji 24. marta, dok bi u slučaju pobjede ruski fudbaleri bili domaćini i 29. marta kada bi igrali ključnu utakmicu za odlazak na Svjetsko prvenstvo protiv pobjednika duela reprezentacija Švedske i Češke.

Prvi su se u javnosti oglasili čelnici Švedskog saveza, pa je predsjednik Karl-Erik Nilson u četvrtak ujutro izjavio:

– Nezamislivo je da za nekoliko sedmica igramo utakmicu u Rusiji. Kako sada stvari stoje nema želje za tim. U ovom trenutku naše su misli s ukrajinskim prijateljima- rekao je prvi čovjek švedskog saveza.

Nekoliko sati kasnije priklonili su mu se vodeći ljudi poljskog i češkog saveza koji su odbili igranje u Rusiji, u ovakvim okolnostima.

Izvršni odbor UEFA će u petak održati sastanak na kojem će se razgovarati o mnogim aktuelnim temama, u novim uslovima, nakon ruske invazije na Ukrajinu, pa vjerovatno i o evropskim baraž mečevima za odlazak na SP 2022. godine, kao i domaćinstvu finala Lige šampiona, čiji je domaćin Sankt Peterburg.

Postavi odgovor