Još dobrih vijesti za fudbal – Nastavljaju Poljaci i Danci

33
191
Još dobrih vijesti za ljubitelja fudbala – Prije dva mjeseca u skoro svim zemljama Evrope zbog pandemije korona virusa prekinuta su sva sportska dešavanja. Sada se situacija polako smiruje i sve je više zemalja starog kontinenta najavilo nastavak fudbalske sezone.

Predsjednik Fudbalskog saveza Poljske, Zbignjev Bonjek kazao je da su državne vlasti prihvatile predlog da klubovi počnu sa treninzima. Šampionat će se, gotovo sigurno, nastaviti 29. maja.

“Vlada je prihvatila protokol koji smo predložili. Timovi mogu trenirati od ponedeljka i ako sve prođe po planu utakmice će se nastaviti 27. i 28. maja. Tada će se igrati dvije kup utakmice, a 29. maja će se igrati ligaški mečevi pred praznim tribinama.”

Prvi čovjek poljskog fudbala još je kazao i da će se prvensto okončati u julu.

“Imamo deset kola do kraja i nadamo se da ćemo sve privesti kraju 19. jula. Moramo naučiti da živimo s virusom, jer ako budemo čekali da ne bude niko zaražen, onda nećemo igrati naredne dvije godine.”

Ohrabrujuće vijesti stižu i iz Danske. Tamo klubovi odavno treniraju u grupama, a nastavak lige je najavljen za 29. maj.

Poslije talasa trajnog prekida šampionata širom Evrope, zadnjih par dana neke zemlje su se odučile da nastave svoja prvenstva.

Do sada su šampionate otkazali Belgija, Holandija i Francuska, a pred otkazivanjem je i italijanska Serija A.

Prvenstvo će, pored Poljske i Danske, nastaviti i Portugal i Švajcarska.

Zeleno svijetlo za nastavak čeka Bundesliga, a sve bolja situacija je i sa La Ligom, jer klubovi od naredne sedmice počinju sa treninzima.

Da još podsjetimo i da fudbalsko prvenstvo Farskih Ostrva, koje je trebalo da počne u martu, startuje 9. maja.

33 KOMENTARI

  1. Konacno da gledamo nesto normalno, da ako krenu i ostale lige, nadam se uskoro Italijanima i pogotovo Ligi sampiona

  2. Bravoo..naravno da treba da se pocne sto kaze Bonjek ne mozemo cekati da ne bude zarazenih onda sport ne bi poceo ni za dvije god…i pitanje je bi li i tada..

  3. Au, lijepe vijesti, izgleda da ce na kraju biti vise onih koji ce nastaviti nego onih koji ce prekinut… Sto je top bice vise ponude u Meridianu ?

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име