Reprezentativac Srbije, Luka Jović, saslušan je u utorak u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu gdje se nagodio nakon kršenja pravila o karantinu.

Jović je u martu 2020. godine prekrišio pravila o samoizolaciji nakon što je došao iz Madrida, zbog čega je protiv njega podnijeta krivična prijava.

Proces je završen u utorak kad je fudbaler Reala na kratko napustio kamp nacionalnog tima u Staroj Pazovi kako bi došao na saslušanje.

Tužilaštvo je u ovom slučaju tražilo i kaznu zatvora, ali je na kraju došlo do nagodbe po kojoj će fudbaler platiti 30.000 eura) u haumanitarne svrhe.

‘Po nalogu Prvog osnovnog suda u Beogradu u prostorijama Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu danas je saslušan okrivljeni Luka Jović koji je naveo da mu je prilikom ulaska u Republiku Srbiju sanitarni inspektor uručio rješenje o samoizolaciji. Nakon podnošenja krivične prijave, angažovao je branioce sa kojima je zbog poslovnih i porodičnih obaveza bio u lošoj komunikaciji tako da ponudu tužilaštva o primjeni instituta odlaganja krivičnog gonjenja nije razumio iz kog razloga je tim braniocima otkazao punomoć i angažovao je novog branioca.

Takođe, zamolio je tužilaštvo da se prema njemu primijeni institut odlaganja krivičnog gonjenja ako pristane da u humanitarne svrhe uplati iznos od 3.5 miliona dinara nakon čega je tužilaštvo donijelo Naredbu o odlaganju krivičnog gonjenja i naložilo okrivljnom Luki Joviću da u roku od mjesec dana u humanitarne svrhe uplati navedeni iznos’ navedeno je u saopštenju tužilaštva.

Jović se nakon saslušanja vratio u Sportski centar Fudbalskog saveza Srbije gdje se reprezentacija priprema za jako bitan duel protiv Škotske.

3 KOMENTARI

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име