Kapelo
facebook: kapelo
Proslavljeni italijanski fudbalski stručnjak Fabio Kapelo osvrnuo se na jednu svoju pogrešnu odluku staru nekoliko decenija. On je za sajt koji se bavi fudbalom na “čizmi” forzaitalianfootball.com kazao da žali što u tim Milana koji je 1994. godine igrao finale Interkontinentalnog kupa u Tokiju nije uvrstio Dejana Savićevića.

“Žao mi je što nisam dozvolio Savićeviću da igra u Tokiju i izgubili smo od Sao Paula. Prvo su mi rekli da je diskvalifikovan, a onda, četiri sata prije utakmice da može da igra”- kazao je Kapelo.

Međutim ta vijest nije promijenila njegovu odluku i tim je ostao nepromijenjen,

“Da bih ispoštovao Radučojua, sa kojim smo pripremali utakmicu, odlučio sam da igram sa postavom koja je već bila isplanirana. Savićevićev kvalitet bi možda promijenio sudbinu tog meča”- zakjučio je Italijan.

Kapelo u svojoj trofejima bogatoj karijeri ipak nije uspio da postane klupski šampion svijeta, dok je Deju to pošlo za rukom sa Crvenom zvezdom 1991. godine, sa kojom je postao i evropski prvak.

Proslavljeni crnogorski fudbaler i sadašnji predsjednik našeg fudbalskog Saveza svoje najplodnije fudbalske godine proveo je u Milanu u kom je igrao šest sezona od 1992. do 1998. godine i sa kojim je osvojio Ligu šampina, tri titule prvaka Italije, Kup Italije i Superkup Evrope.