Karager isprozivao defanzivce Evertona

Džejmi Karager, legendarni defanzivac Liverpula, dotakao se uloge Donija Van de Beka u sistemskom problemu koji imaju u Evertonu.

Fudbalski klub Everton nalazi se pred zonom ispadanja, a strah od relegacije i takmičenja u Čempionšipu naredne godine itekako je opravdan.

Lampard se teško snalazi i konstantno pokušava da pronađe pravih 11, ali mu to nikako ne polazi za rukom.

“Kada vidite timove koji su među najgorima u ligi kada su u pitanju utakmice na gostovanjima, odmah pomislite kako su mekani i slabi. To nikako i nikada ne može biti Everton. Ukoliko ne mogu da budu dovoljno dobri, postoji faktor suvog kvaliteta, ali ni toga nema. Poslednja četvorka igra na nivou Čempionšipa, ali Evertonu još veće muke predstavlja to što nisu čvrsti i agresivni” rekao je Karager i nastavio:

“Takav su oduvijek klub bili, čak i kada ne igraju najbolje. Kada pogledate vezni red, Alan ne može da trči, a kada uđe Van de Bek, ni on ne može da trči. Već je dio svih njihovih problema. Niko od poslednje četvorke ne može da trči. Hari Kejn je protrčao pored Kina za jedan od pogodaka, a znamo da Kejn nije poznat po sprinterskim sposobnostima. Kolmana takođe pretrčavaju konstantno. Suviše su slabi fizički, što im predstavlja ogroman problem” – rekao je Karager.

Postavi odgovor