Karlitos Tevez
foto: Tanjug/AP
Karlitos Tevez, potpuno neočekivano, napustio je Boku!

Kako sada stvari stoje, Karlitos će otići u penziju, ali kako je rekao na pres konferenciju koja je organizovana samo zbog njegovog odlaska, moguće je da će se vratiti fudbalu, ipak – više ne u dresu Boke.

“Ovo nije oproštaj, već do skorog viđenja”, počeo je Apač i nastavio: “Ovo je iskjučivo moja odluka. Istina je. Boka od vas traži maksimum i više od toga, a ja mentalno nijesam u poziciji da joj to dam. Želim da zahvalim rukovodstvu, stručnom štabu, sagračima, ljudima iz kluba koji ga čine većim svakoga dana”, rekao je Karlitos Tevez.

”Mnogi su me pitali da ostanem do decembra, da sačekam dok se ljudi ne vrate na stadione. Ali ja sam želio da odem čuvajući neke posebne memorije kao posljednje. Ne postoji ništa ljepše od posljednjih ovacija Maradoni na terenu, posljednjeg puta kada me je otac gledao kako igram i postajem šampion, zadnji put kada sam ga vidio da lije suze radosnice. Nije mi potrebno ništa drugo da bih bio srećan. Moja krv nije crvena. Uvijek će biti plavo-žuta. Vidimo se uskoro.”

Argentinci su u prethodnom periodu spekulisali da Karlitos nije u dobrim odnosima sa Huanom Romanom Rikelmeom, iako je Roman bio uz njega na konferenciji. Ipak, čini se da je psihološki momenat bio ključan u ovoj odluci, posebno što je Tevezu teško pao promašen penal protiv Rasinga koji je doprinio eliminaciji u polufinalu argentinskog liga kupa.

Karlitos Tevez odigrao je 279 utakmica u plavo-žutom dresu. Postigao je 94 gola, a osvojio je 11 trofeja.

2 KOMENTARI

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име