Real Kaskarino
Real

Još uvijek mnogi fudbalski forumi širom Evrope vode rasprave o Kilijanu Mbapeu. Njegovu već nesumnjivu želju za prelaskom u madridski Real neko podržava, neko ne, ali se posebno istaklo mišljenje Tonija Kaskarina.
Analitičar koji radi za “Talksport” savjetovao je Mbapeu da uči na greškama svojih prethodnika, poput Ronaldinja i da ne dozvoli da zbog želje za odlaskom u Madrid zapostavi fudbal.

Kaskarino smatra da je Mbapeova forma u silaznoj putanji od završetka Svjetskog prvenstva 2018. godine. Sve je dodatno zakomplikovala prava drama tokom ljetnjeg prelaznog roka, kada se praktično do poslednjeg trenutka spekulisalo o njegovom odlasku u “kraljevski klub”. 

Ronaldinjo, ipak, može poslužiti i kao uzor Francuzu sa pozitivne strane. Čuveni Brazilac je iz PSŽ-a prešao u Barselonu, bez neke posebne medijske popularnosti, a tamo se afirmisao u pravog fudbalskog čarobnjaka, čiji potezi su oduševljavali svijet. 

Ali, samo na kratko. Iako je uspio da osvoji Ligu šampiona, dvije titule prvaka Španije i ponese zvanje najboljeg igrača svijeta, Ronaldinjo nikada nije ostvario kontinuitet Mesija ili Ronalda. 

Možda je Brazilac postavio visoke standarde koje je bilo teško ponoviti, tek ubrzo je otišao u Milan, gdje i pored osvojene Serije A nije imao onu harizmu koja ga je krasila tokom boravka na “Kamp Nou”. Potom se vratio u rodni Brazil i u velikoj mjeri pao na fudbalske margine.

Kaskarino se boji da bi nedostatak fokusa na primarne stvari u fudbalu mogao i Mbapea do povede ka stranputici. 

-On je još uvijek veoma mlad, ima tek 22 godine. Ali, mora što prije da ponovo postane onaj igrač kojeg svi volimo. Na Svjetskom prvenstvu je bio sjajan, ali od tada je samo na trenutke pokazivao šta umije u dresu reprezentacije – kaže Kaskarino.

3 KOMENTARI

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име