katai
foto: Getty
Aleksandar Katai je u decembru došao u Los Anđeles Galaksi, ali bi uskoro mogao da ostane bez kluba i to sve zbog žene. Naime, tokom protesta u SAD zbog ubistva Afroamerikanca u Mineapolisu njegova supruga Tea je na Instagramu okačila fotografiju sa porukom “Ma pobij go*na bre!”.

To je izazvalo veliki skandal, a klub je saopštio da su svjesni šta je učinila i da je to nedopustivo. Oni će sa povremenim reprezentativcem Srbije ovog četvrtka da pričaju o njegovom daljem angažmanu.

Ako klub još nije odlučio, navijači jesu jer traže raskid ugovora. Povodom cijele situacije se na Instagramu oglasio i bivši fudbaler Vojvodine, Crvene zvezde i Olimpijakosa.

”Objave moje supruge, Tee Katai, na njenim društvenim mrežama, neprihvatljivi su. Ne dijelim te poglede na svijet i ne toleriše se to u mojoj porodici. Rasizam, djelimično protiv tamnopute zajednice, nije samo preovladavajuća u Evropi i SAD, već širom svijeta. Oštro osuđujem nadmoć, rasizam i nasilje protiv druge boje kože, životi tamnoputih su bitni”, napisao je Katai i dodao:

”Ovo je greška moje porodice i preuzimam potpunu odgovornost, pobrinuću se da moja porodica i ja preduzmemo sve bitne korake da naučimo, razumijemo, slušamo i podržimo tamnoputu zajednicu. Razumijem i da će biti potrebno vremena da zaslužim opet podršku ljudi Los Anđelesa. Spreman sam da uložim neophodan rad i napor da naučim iz ovih grešaka i budem bolji saveznik i zastupnik u borbi za jednakost. Žao mi je zbog bola koji je nanijet porodici Los Anđeles Galaksija i svima koji se bore protiv rasizma.”

U komentarima su mu mnogi navijači napisali da napusti Los Anđeles.

9 KOMENTARI

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име