kAVANI
Fudbalski savez Engleske (FA) zaključio je da fudbaler Mančester junajteda Edinson Kavani nije rasista.

Dodaje se da Urugvajac nije znao da su rieči koje je naveo da maternjem jeziku uvredljive i potvrdio je suspenziju od tri utakmice.

Kavani je početkom oktobra iz Pari Sen Žermena prešao u Mančester junajted, a u novembru je poslije utakmice sa Sautemptonom, u kojoj je sa dva gola donio pobjedu Junajtedu (3:2), na društvenim mrežama upotrijebio španski izraz za crnce, kada je kao odgovor prijatelju napisao “Gracias negrito”.
FA je taj prekršaj okarakterisao kao teži, suspendovao je Urugvajca na tri utakmice i kaznio ga sa 100.000 funti.

Kavani je rekao da je to bio izraz naklonosti prema prijatelju i da nije znao da će se drugačije protumačiti. On se izvinio ako je nekoga uvrijedio, ali je rekao da se ne slaže sa kaznom.

“Komisija je bila zadovoljna što je fudbaler odgovorio na poruku u znak poštovanja i zahvalnosti prema prijatelju iz Urugvaja i što nije imao namjeru da to bude rasistički ili uvrjedljivo ni za prijatelja, ni za druge koji čitaju taj sadržaj u objavi na Instagramu”, navodi se u saopštenju tročlane komisije FA.

Međutim, FA je prihvatio da Kavani “nije bio dovoljno izložen jeziku i kulturi zemlje da bi shvatio da riječi koje su na njegovom maternjem jeziku bile izraz naklonosti, u ovoj zemlji nesumnjivo uvrjedljive”.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име