Napadač Totenhema Hari Kejn trenutno se nalazi na šestom mjestu vječne liste strijelaca državnog tima.

Selektor Engleske Garet Sautgejt nema dilemu da će Kejn postati najbolji strijelac državnog tima.

‘Kada govorimo o tome šta je moguće, rekord po broju golova u reprezentaciji je veoma interesantan kad imamo na umu ritam u kojem Hari trese mreže kad igra sa nama. Vrijeme je na njegovoj strani i mogao bi da prestigne Runija, što bi bio fenomenalan podvig. Znam i šta on misli o tome – iako je to individualno dostignuće, on je svjestan da bi to bio uspijeh čitavog tima’ izjavio je Sautgejt i dodao:

‘Hari je toliko fokusiran na uspijeh reprezentacije, da bi on, u slučaju obaranja rekorda, gledao na to kao nešto što su svi momci postigli. Sjećam se da je prvi gol postigao dok sam ja još radio sa reprezentacijom do 21 godine, a Hari je bio pozvan u seniorski tim. Uvijek smo se radovali kad neki od naših igrača budu pozvani u seniorsku selekciju, a potom igraju sa uspijehom’

Na drugoj strani i selektor Belgije vjeruje u engleskog napadača.

‘Apsolutno mislim da Kejn može da pretekne Runija, ali ja nijesam pozvan da dajem mišljenje jer gledam ta dešavanja spolja. Mislim da je fudbalski razvoj Harija Kejna izvanredan i da je on momak koji može da obori razne rekorde u dresu engleskog nacionalnog tima. Ne bih uopšte bio iznenađen da se to dogodi. Runi ima ubjedljivu prednost i to je impresivna statistika, ali Hari je u odličnoj poziciji da to dostigne’ – izjavio je Roberto Martines.

Da podsjetimo Kejn je na 49 do sad odigranih mečeva postigao čak 32 gola, a ispred njega su trenutno samo Vejn Runi (53 gola), Bobi Čarlton (49), Gari Lineker (48), Džimi Grivs (44) i Majkl Oven (40).

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име