Kjelini
Đorđo Kjelini / Twitter

Bukajo Saka nije bio precizan u penal seriji koja je riješila pitanje šampiona Evrope, ali oni sujevjerni bi rekli da on uopšte nije krivac za to.

Malo ko je primijetio jedan zanimljiv detalj prije nego što je Saka šutirao penal, a to je da je kapiten Italije, Đorđo Kjelini, uzviknuo “Kirikoćo”.

Ljubitelji latinoamričkog fudbala sigurnu znaju za ovu argentisku “kletvu”, koja ima zaista dugu i zanimljivu istoriju.

Zašto je Kjelini rekao baš tu riječ, koja se decenijama čuje i po španskim stadionima kada izvođači kreću da šutiraju penal.

Naime, ova legenda nosi ime po jednom navijaču Estudijantesa, koji je, prema mišljenju Karlosa Bilarda donosio nesreću njegovom timu.

Iz tog razloga mu je zabranio da gleda utakmice i treninge, ali… Došli su na ideju da on dočekuje gostujuće timove, a jedini put kada nije mogao to da uradi bilo je protiv Boke, koja je imala obezbjeđenje i nije dopuštala da bilo ko priđe timu.

Tada se sve preokrenulo. “Kirikoćo” je postala kletva, maler za različite prilike, a Bilardo je jednom govorio o njemu.

-Kiričočo je bio dječak iz La Plate koji je stalno bio sa nama. Kada smo postali šampioni, usvojili smo ga kao maskotu. Bilo je to dobro dijete. I samo je odjednom nestao. Nikada ga više nismo vidjeli. Kada sam kasnije bio trener Estudijantesa, raspitivao sam se za njega, tražio ga, ali niko u La Plati nije znao šta je bilo sa njim – istakao je odavno Bilardo.

Da li su sve teorije zavjere? Nisu, priznao je i sam Kjelini.

– Potvrđujem sve. Kirikoćo – rekao je Kjelini za ESPN.

4 KOMENTARI

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име