Klop
Izvor: Twitter
Klop ostaje vjeran svojim principima.

Glavna tema već nekoliko dana jeste formiranje Evropske Superlige. Da bi sinoć sve bilo ozvaničeno. UEFA, FIFA, PL, Serija A i Primiera su se našli u čudu.

Naime, ovdje jasno da je novac veliki motiv, ali jedno ovakvo takmičenj uništava vrijednost ostalih evropskih ali i domaćih nadmetanja.

Liverpul je jedan od osnivača ESL-a, grupa FSG na čelu sa Henrijem želi ovakvo takmičenje. Ali njihov trener ne podržava ovakvu ideju.

Engleski mediji prenose da Jirgen Klop ostaje pri svom stavu koji je iznio čak prije dvije godine. On se nadao da do ovoga takmičenja neće doći.

“Nadam se da ćemo izbjeći ovu Super ligu, da se nikad neće desiti. Sa ovakvim načinom Lige šampiona, fudbal ima odličan proizvod, uključujući Ligu Evrope. Za mene Liga šampiona jeste Super liga, ona u kojoj ne igrate uvijek protiv istih timova. Naravno, finansijski je značajno. Ali zar treba da kreiramo sistem gdje će Liverpul igrati protiv Real Madrida 10 godina zaredom? Ko želi da gleda to svake godine?” izjavio je Klop prije dvije godine.

Fsg ima problem da ubijedi u samu ideju ovog projekta pa bi u suprotnom ovo moglo da dovede i do raskida ugovora. Ova situacija bi bila dobra samo za Bajern koji na kraju ljeta ostaje bez Flika, a oni već dugo žele Klopa na svojoj klupi.

11 KOMENTARI

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име