Liverpul konate
Ibrahima Konate / Twitter

Ibrahima Konate je i zvanično novi igrač Liverpula.

Posao koji je bio gotovo još u aprilu sada je i zvanično objavljen, a da u Lajpcigu misle dva koraka naprijed govore i ljetnje kupovine Mohameda Simakana iz Strazbura za 15.000.000 evra i Joška Gvardiola iz Dinamo Zagreba za istu sumu novca koji će popuniti rupe nastale odlascima Upamekana i Konatea.

Po svaku cijenu želi Jirgen Klop da spriječi ovogodišnji scenario kada je zbog povreda Virdžila van Dajka, Džoela Matipa i Džoa Gomeza.

Isprobavane su varijante da se Džordan Henderson i Fabinjo spuštaju u srce odbrane. Dovedeni su Ben Dejvis iz Prestona i Ozan Kabak iz Šalkea da riješe probleme u odbrani, ali nisu uspjeli.

Zbog toga i dovođenje Konatea koji sa 22 godine tek predstavlja zalog za budućnost. Konate je doveden aktiviranjem otkupne klauzule od 40.000.000 evra, a snažni štoper je potpisao petogodišnji ugovor do juna 2026. godine.

– Presećan sam zbog potpisa za ovakvog giganta kakav je Liverpul. Godinama sam naporno radio da bih došao do ovdje, ali želim da se zahvalim svima u Red Bul Lajpcigu sa kojima sam imao prilike da sarađujem. Trenerima, saigračima, osoblju i naravno navijačima. Vaša podrška mi je pomogla da rastem, postanem ne samo bolji igrač, već i čovjek – rekao je Konate.

Zadovoljan dovođenjem francuskog fudbalera bio je i Jirgen Klop.

– Potpisali smo fudbalera koji će donijeti mnogo već postojećem kvalitetu koji posjedujemo. Njegove fizičke karakteristike su impresivne. Ibrahima je brz, jak i dominantan u skok igri.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име