KONMEBOL
Nejmar i Mesi / Twitter

Koliko se samo bure diglo oko jednog od najvećih reprezentativnih derbija u istoriji fudbala. A konačno se oglasila i Fudbalska federacija Amerike – KONMEBOL.

Nakon incidenta koji se dogodio u nedelju uveče na fudbalskoj utakmici između selekcija Argentine i Brazila, i višečasovnog čekanja na aerodromu „gaučosi“ su konačno napustili zemlju velikog rivala.

Juče je na programu trebalo da bude duel gore pomenuta dva tima u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine, međutim…

Meč je prekinut nakon samo deset minuta, zbog upada domaće policije na teren.

Razlog za takav potez jeste to što su četiri reprezentativca Argentine prekršila protokole u cilju suzbijanja pandemije koronavirusa.

Radi se o fudbalerima Aston Vile i Totenhema, Emilijanu Buendiji i njegovom imenjaku Martinezu, odnosno Kristijanu Romeru i Đovaniju Lo Selsu, koji su stigli iz Engleske, jedne od zemalja iz koje je po ulasku u Brazil obavezan karantin od četrnaest dana.

Nakon nereda, argentinski fudbaleri su napustili teren, i bilo je izvjesno da se neće vratiti.

Sada riječ imaju nadležni organi. Kakav će ishod cijele ove priče biti zavisi od Fudbalske federacije Amerike (KONMEBOL) i FIFA, koja čeka detalje i izvještaje.

– Kvalifikacije za Svjetski kup su FIFA takmičenje. Sve odluke koje se tiču organizacije i razvoja događaja su u isključivoj nadležnosti ove institucije. Sudija i delegat će proslijediti izvještaj Disciplinskom komitetu FIFA, koji će odlučiti o narednim koracima. Procedure se striktno drže postojećih pravila – stoji u saopštenju KONMEBOL.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име