konte
Antonio Konte – šampion u Italiji, šampion u Engleskoj – kazao je za Gazetu delo sport da Italija zaslužuje da bude u finalu!

“Znamo šta znači igrati finale i kako pobijediti”, rekao je Konte.

“Azuri” su u polufinalu izbacili Španiju na penale, dok je Engleskoj bio potreban sumnjiv penal za pobjedu nad Danskom.

„Italija zaslužuje da bude u finalu, jer je kompletniji tim i bolji tim od svih rivala sa kojima je igrao, sposoban da se nosi sa različitim situacijama, i sa loptom i bez nje“, rekao je Konte.

„Uvijek su pokušavali da zadrže sopstvene ideje, identitet i stil, ali su takođe mogli da se prilagode fizičkim, tehničkim i taktičkim kvalitetima svojih protivnika, pronalazeći najbolji način za postizanje rezultata.“

„Kako ja vidim, dominacija znači stvaranje prilika i opasnih situacija. U tom smislu, španska ‘dominacija’ nad Italijom nije bila izbliza jasna. Ako posjed ne koristi vertikalne kanale da bi se približio cilju ili stvorio situacije jedan na jedan na krilima, tada postaje sterilno”, naveo je Konte.

„Za razliku od Španije, koja je imala tendenciju da je dodaje loptu unazad, oni uvijek pokušavaju da vas udare u situacijama jedan na jedan. Mnogi hvale Kejna zbog njegove sposobnosti da dođe po loptu i igra sa timom. U tome je dobar, ali je u šesnaestercu izuzetan, i kao trener bih ga uvijek držao tamo, jer ne prašta.

„Slaba tačka za Englesku je da ako se pritisne odbrana kada grade igru od posljednje linije, nisu toliko dobri kao Španija”

Konte ističe da će finale na Vembliju biti – „vjetar u jedra ili ogromno sidro koje opterećuje Englesku”.

„Imaćemo manje navijača na stadionu, ali više iskustva od njih na terenu. Znamo šta znači igrati finale. Takođe znamo kako da osvojimo“, zaključio je Konte.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име