KONTE SE VRAĆA NA 'ČIZMU': 'Stara dama' dobija novog-starog trenera?

Iako trenutno ekipa Juventusa, pod palicom Masimiljana Alegrija, bilježi dobre rezultate, šuška se da bi Antonio Konte mogao da se vrati na klupu ‘stare dame’.

Sve se češće govori o mogućnosti da se Antonio Konte vrati u Torino, nakon što ga je napustio 2014. godine, kada je na klupu Juventusa stigao Masimilijano Alegri.

Juventus je u nedjelju odigrao 1:1 u derbiju protiv Intera, iako je uputio jedan jedini udarac u okvir gola za 90. minuta na svom terenu.

Ekipa koja je oslobođena obaveza u Evropi i dalje je druga na tabeli sa 30 bodova, dva manje od Intera i skorom od devet pobjeda, tri remija i jednim porazom, uz 20 datih i svega osam primljenih golova.

Ono što dovodi drugi Alegrijev mandat u pitanje jeste kvalitet fudbala koji je spor, defanzivan, neinventivan i prevaziđen. Tako većina ljubitelja fudbala trenutno doživljava Juventus, a mediji podsjećaju da ni samo igrači nijesu zadovoljni načinom na koji su vođeni.

Ako ne tokom sezone, do promjene bi trebalo sigurno da dođe u junu 2024. godine, kada se očekuje Alegrijev odlazak iz kluba. Konte je u posljednje vrijeme nekoliko puta izjavio da bi volio trenirati Juventus jednog dana, a nije neopaženo prošla ni njegova posjeta trening centru crno-bijelih početkom novembra.

Još jedan Konteov saigrač iz vremena kada se igralo na ‘Dele Alpiju’ Fabricio Ravaneli izjavio je u jednom intervjuu da se primakao dan kada će Konte ponovo biti trener ‘stare dame’.

Postavi odgovor