Konte
Antonio Konte
Antonio Konte napušta klupu Intera, na koju je došao 2019. godine.

Konte bi već večeras mogao da potpiše raskid ugovora sa Interom, iako su osvojili Skudeto. Ugovorom su vezani do juna 2022. godine, plata koju mu je Inter davao je iznosila 13 miliona evra. Za sporazumni raskid ugovora biće mu isplaćeno 7 miliona evra.

Nije poznat konkretan razlog odlaska 51-godišnjeg Italijana sa stadiona Đuzepe Meaca, imajući u vidu da su osvojili titulu nakon 11 godina, a igrao je i finale Lige Evrope, što je dokazalo da je jedan od najboljih.

Klub je u finansijskom problemu i želi da proda neke igrače, a Konte smatra da je to korak unazad i ne želi da ostane ako nema garancije da će projekat ići samo ka naprijed.

Kako mediji navode, poslednjih sati ovu situaciju pomno prati i Real Madrid, koji će razmotriti opciju da dovede italijana ukoliko Zinedin Zidan odluči da napusti klub. 

Ova tema nije iznenađujuća, ali jeste brzina raspleta.

Konte je karijeru započeo u Arecu, zatim vodio Bari, Atalantu, Sijenu, Juventus, selekciju Italije i Čelsi. Sa Juveom je osvojio tri Skudeta i dva Kupa Italije, sa Čelsijem Premijer ligu i FA kup.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име