filip kostić

Zatresla je Frankfurta situacija sa Filipom Kostićem koji je odbio da trenira samo kako bi izgurao transfer u Lacio. Nije se svidjela takva odluka Srbina čelnicima Ajntrahta koji su sada u pat poziciji i moraće da prodaju krilo.

Ono što je problem u dogovoru dva kluba je novac i želja njemačkog tima da zadrži Kostića. Ajntraht nikada nije ni imao namjeru da prodaje najboljeg fudbalera koji mnogo znači za tim i igru.

O tome svjedoče i brojke koje kažu da je Kostić na 129 utakmica za klub sa “Komercbank arene” postigao je 28 golova i upisao 48 asistencija.

Međutim, u poslednje dvije sezone su te brojke dramatično rasle i shodno tome Filip je privlačio pažnju klubova širom Evrope.

Lacio i trener Mauricio Sari su najviše zagrizli, ali nikako nisu uspijevali da ispune zahtjeve Ajntrahta koji je insistirao na cijeni od 30.000.000 eura.

Prema pojedinim navodima iz Italije Lacio nikada nije bio spreman da ponudi više od 15.000.000 eura što je karakteristično za škrtog gazdu Klaudija Lotita.

Zbog toga je Kostić odbio da trenira i stupio je u štrajk kako bi se preselio u Italiju.

– Nismo odredili cijenu za Filipa. Ljudi ponekad prave greške. Filip je dobar momak, uradio je mnogo za Frankfurt. Ne znam šta ga je natjeralo da to uradi i ponaša se na taj način. To je pogrešan put – rekao je sportski direktor Ajntrahta, Markus Kroše.

Kako se bliži kraj fudbalske pijace tako se i situacija zahuktava. Navodno je Lacio podigao ponudu za Kostića koja sada glasi: 14.000.000 eura plus 3.000.000 eura kroz bonuse.

Iz perspektive Ajntrahta to je više nego uvredljivo. Iz perspektive Lacija to je više nego dovoljno. Posebno zato što Rimljani imaju opciju B u vidu Matee Zakanjija iz Verone koji bi mogao da dođe za 10.000.000 eura.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име