Eriksen
Twiteer: Eriksen

Kristijan Eriksen doživio je veliku nesreću na meču između reprezentacija Danske i Finske, a kako stvari stoje izgleda da će se teško vratiti profesionalnom fudbalu.

Sjajni vezista doživio je srčani udar usred utakmice Evropskog prvenstva između Danske i Finske, ljekarski tim ga je oživljavao na terenu i srećom fudbaler se polako oporavlja.

Probudio se posle deset minuta drame, javio iz bolnice saigračima i meč je nastavljen, ali pravo je pitanje šta će sada biti sa njegovom fudbalskom karijerom. Zbog svega onoga što se desilo, čuveni kardiolog tvrdi da mu je ovo bila i poslednja utakmica u karijeri.

– Vjerovatno je to kraj njegove karijere – poručio je doktor Skot Marej, vodeći konsultant za kardiologiju u Nacionalnoj zdravstvenoj službi Ujedinjenog Kraljevstva, za šta ima i vrlo dobar argument.

– Italijani zabranjuju ljudima da se bave sportom ako imaju značajne srčane abnormalnosti, takav je zakon – rekao je Marej o fudbaleru koji nastupa za milanski Inter.

Iskusni stručnjak je dodatno na stručan način objasnio svoje tvrdnje.

– Tako rade već 20 godina i tako su stopu smrtnosti od srčanog udara u sportu spustili s više od tri na manje od jedan posto. Vjerovatno će Eriksen morati da ima poseban pejsmejker, defibrilator koji prati rad srca i upozorava na probleme. Dođe li do njih, on će odmah šokirati srce – dodao je Marej.

Kristijan Eriksen ima samo 29 godina i nikada do meča na “Parkenu” nije imao bilo kakvih srčanih problema, niti su prethodna ispitivanja na njemu otkrila nepravilnosti.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име