Laporta
Đoan Laporta od večeras ponovo je novi predsjednik Barselone.

Na večerašnjoj inauguraciji promovisan je ponovo za prvog čovjeka kluba, jer je na predsjedničkim izborima održanim 7. marta, a do preuzimanja kluba morao je da pribavi garancije za 124 miliona eura.

Prilikom dolaska na stadion i obraćanja prisutnima srdačno se pozdravio sa Lionelom Mesijem. Argentinskom asu, koji je sredinom pretprošle decenije debitovao za katalonski klub upravo u Laportinoj eri, ugovor ističe na kraju sezone i jedan od najvećih poslova novog predsjednika je zadržavanje Mesija.

U prilog tome veliku pažnju je privukao zagrljaj Laporte sa Mesijem, koji bar simbolično može da znači nagoveštaj dobrog epiloga.

“Veliki je izazov pred nama i pristupićemo mu sa najvećom odgovornošću. Vratićemo staru slavu Barseloni. Upoznati ste kako sam radio kao predsjednik u prošlom mandatu. Finansijska situacija u klubu nije sjajna. Moramo da uložimo veliki napor i da radimo mnogo, što će biti naš prioritet. Daćemo sve da se vratimo na vrh – poručio je Laporta.

Dodao je da klub ima snage da donese važne odluke, ali da mora naći mudar način da ih sprovede u djelo, te pružio veliku podršku nerijetko osporavanom treneru Ronaldu Kumanu.

“Ronalde, znaš da imaš moju punu podršku. Želimo da vratimo Barselonu i na mjesto uspjeha u Ligi šampiona, a jedna od najvažnijih stvari u mom mandatu biće da maksimalnu pažnju posvetimo La Masiji – rekao je Laporta.

Laporti je ovo drugi mandat na čelu kluba. Prvi put predsjednik Barse bio je od 2003. do 2010. godine

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име