Levski

Prvi klub koji je imao velike posledice korona virusa bila je slovačka Žilina, a spisak postaje duži.

Kako prenose bugarski mediji, pred gašenjem je čuveni Levski iz Sofije.

U svojoj bogatoj istoriji Levski je 26 puta bio prvak Bugarske, a ima i 25 titula šampina nacionalnog kupa.

Svoj poslednji trofej osvojio je prije 11 godina kada je postao prvak države.

Za tim iz Sofije brani naš reprezentativac Milan Miljatović, koji je i jedan od najboljih igrača u timu. Do prekida sezine Mijatović je svojim sjajnim intervencijama protiv Ludogoreca uspio da dovede tim do polufinala Kupa Bugarske. Jedan je i od najzaslužnijih za drugo mjesto na prvenstvenoj tabeli, sa 9 bodova manje od lidera Ludogoreca.

Levski je drugi najtrofejniji klub iz Bugarske sa čak 26 šampionskih titula koji je u teškoj situaciji i narednih desetak dana mogli bi da budu ključni za njih.

Generalni direktor Pavel Kolev, sportski direktor Ivajlo Petkov i trener Petar Hubčev već su podnijeli ostavke koje će biti prihvaćene navodno 13. maja, a to bi mogao da bude kraj Levskog.

Levski je inače osnovan 1914. godine i jedini je koji za više od sto godina postojanja nije ispao u drugu ligu Bugarske, a ukoliko ne pronađu hitno sponzora ili investitora, koji bi mogao odmah da uloži novac, moglo bi da se desi da se potpuno ugase.

Poslednji put bili su prvaci 2009. godine, a vodili su ih i poznati srpski treneri Ljupko Petrović(tri puta), Slavoljub Muslin, Slaviša Jokanović i Ratko Dostanić.

13 KOMENTARI

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име