Lomel ima novog vlasnika – Mančester Siti!

7
140

Belgijski fudbalski klub, Lomel koji se takmiči u drugoj ligi kupljen je od strane Siti fudbal grupe iz Abu Dabija. 

Siti fudbal grupa poznata je svjetskoj javnosti od prije 12 godina kada su postali vlasnici engleskog kluba Mančester Sitija. Vlasnik ove grupe Mansour bin Zayer Al Nahyan od tada je kupio još osam fudbalskih klubova i na taj način proširio svoju veliku dinastiju. U njegovom vlasništvu su: Mančester Siti, NjuJork Siti, Đirona, Melburn Siti, Montevideo, Mumbaj Siti, Jokohama, Sičuan i sada im se pridružio Lomel. 

Detalji oko cijene kupovine nisu poznati. Pominje se samo da je dug u iznosu od dva miliona eura preuzela Siti fudbal grupa na sebe. 

Izvršni direktor Siti fudbal grupe, Feran Sorijano pohvalio je fudbalske kvalitete zemlje Belgije i na ovaj način želi da im se zahvali za dva igrača koja su stekla fudbalsku slavu u Mančester Sitiju. U pitanju su bivši kapiten Vinsent Kompani i sadašnji veznjak i najbolji igrač Sitija – Kevin De Brujne. 

Lomel je najveći klupski uspjeh ostvario plasmanom u finale kupa 2001. godine što nam govori da prostora za uspjeh ima mnogo. Svoje utakmice igraju na stadionu “Stedelijk Sportstadion” kapaciteta osam hiljada mjesta. 

Sa novim investitorima i njihovim načinom poslovanja predviđamo im brz povratak u prvu ligu Belgije i uspješne predstojeće godine. 

7 KOMENTARI

  1. Ne zna sta ce s parama pa kupuje razne klubove samo ne vidim nidje tu profita kod njega…. mora da je neki diler bijeloga….

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име