Mandarić
Milan Mandarić / Twitter

Privatizacija klubova, ili bolje rečeno vječitih rivala, glavna je tema godinama unazad, ali kako to obično biva – sve ostane na priči.

Brojnih je dokaza, odnosno klubova koji su procvjetali nakon privatizacije, ali u Srbiji to ne ide tako lako. Sada je o toj temi govorio i vlasnik slovneačke Olimpije, Milan Mandarić, koji je istakao da recimo Crvenu zvezdu nikada ne bi kupio.

Pojasnio je i zašto.

– Svaki predsjednik države, od Slobodana Miloševića naovamo, zvao me je, međutim, nije to realno. Nemam ništa protiv da ulažem novac, ali imam protiv toga da ga bacam. Kad god sam ulazio u neki klub, gledao sam na to kao na investiciju koja će kasnije da mi se isplati, ali važno mi je bilo i da vidim sebe u tom klubu. Kako stvari funkcionišu, šta bi sve trebalo da uradim, kakvim ljudima da se okružim. Ne vidim da je to moguće, recimo, u Zvezdi, jer zna se ko se tamo pita – rekao je Mandarić u intervjuu za Informer.

Nije bježao od razgovora, pa je direktno i rekao na koga misli.

– Na navijače. Teško bih ja tu mogao da napravim razliku. Nije ni moje, ni bilo kog vlasnika kluba, da to rješava. To bi trebalo da riješi država, ali nije to slučaj samo u Srbiji. Zvali su me i u Hajduk iz Splita, pa u Borac iz Banjaluke. Nigdje nisam htio da odem. Pomagao sam, posebno osamdesetih godina. Pomogao sam Zvezdi da dovede Belodedića i Piksija. Kako sad stvari stoje, ne bih se više uplitao ni u jedan klub sa Balkana. Nema tu dobrih uslova za biznis – jasan je biznismen.

Osvrnuo se Mandarić i na saradnju sa srpskim stručnjakom Savom Miloševićem, sa kojim je nedavno okončao saradnju.

– Zapravo sam želio da dovedem Roberta Prosinečkog za trenera i onda mi je jedan moj nećak, koji sarađuje sa menadžerom Nenadom Jestrovićem, rekao da je Savo pravo rješenje, da umije da izvadi tim iz problema. Poslušao sam ga i doveli su ga. E sad, kad su novi vlasnici dolazili, rekli su mi da hoće nekog svog – kaže Mandarić i dodaje:

– Nisam očekivao da će Sava jednostavno da sklone a da ne popričaju prethodno sa njim. Nisam bio u zemlji, tako da ću tek da se vidim sa njim i da riješimo sve što je ostalo neriješeno – zaključio je Mandarić.

4 KOMENTARI

  1. Vrlo iskreno i precizno i na kraju krajeva realno. I sad zamislite kada on ovakvo iskustvo ima u Sloveniji kakvo li je onda tek realno stanje u Srbiji, dno je blaga rijec… mada mislim da ni kod nas nista nije bolje…

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име