Marko Bojić poručuje : Ostanite doma da se sport što prije vrati kao glavna tema

38
188
Marko Bojić
Marko Bojić
Marko Bojić, bombarder iz Nikšića, jedan od najboljih igrača Evrope i reprezentativac Crne Gore prošao je kroz blago rečeno turbulentan period. Bilo je razloga za veliku radost i sreću, ali i zabrinutost.

Marko je sa odbojkaškom reprezentacijom Crne Gore ispisao novu stranicu istorije, plasmanom na prvo veliko takmičenje. Da Crna Gora nije zalutala na šampionatu Evrope, pokazala je pobjedama nad Estonijom i Češkom. Samo jedan set je dijelio izabranike Veljka Bašića od plasmana u drugu fazu takmičenja. Do njega su mogli da dođu i protiv Ukrajine i protiv Češke, ali nisu imali dovoljno koncentracije, sreće…

Bojić se odmah poslije Evropskog prvenstva preselio u Kinu gdje je trebalo da nastavi karijeru. Sve je krenulo odlično i izuzetno dobro u sjajno organizovanom klubu Žiangsu.

„Stvarno je sve bilo sjajno. Izborili smo mjesto na Evropskom prvenstvu, pokazali da nam je mjesto među najboljim selekcijama Evrope, stigao sam u Kinu sa mnogo motiva i entuzijazma. Zatim su se pojavili prvi problemi sa koronavirusom. U početku smo trenirali kao tim u posebnom trenažnom centru koji na svom raspologanju ima Žiangsu.

Kasnije je donijeta odluka da moramo u izolaciju, a zatim i odluka da bi najbolje bilo da igrači iz inostranstva odu kući. Vratio sam se u Crnu Goru, a zatim je virus stigao i u Evropu. Problem je zaista veliki i to može da se vidi u vijestima koje stižu iz dana u dan. Svijetlo se nazire tamo gdje je sve i počelo, u Kini.

Naime, prema poslednjim informacijama, situacija je trenutno pod kontrolom, život se vraća u normalu, a uskoro očekujem i poziv da se vratim u Kinu jer će šampionat biti nastavljen. Da li će to biti u maju ili junu, ne može još uvijek da se procijeni, ali iz dubine duše se nadam da će se nastaviti jer će to značiti da se život vraća u normalu“, naglasio je Marko Bojić i nastavio:

„Evropa i ostali kontinenti moraju da urade isto ono što je uradila i Kina. Izolacija je neophodna, zato apelujem na sve građane širom planete da se pridržavaju mjera koje su propisale nadležne institucije jer je to jedini način da se spriječi širenje zdravstvene pošasti, da se život vrati u normalu, da se posljedice svedu na najmanju moguću mjeru, mada su već sada zaista stravične“.

Dok Marko Bojić čeka da se vrati u Kinu, Crna Gora je saznala imena rivala na putu ka novom Evropskom prvenstvu. U pitanju su Grčka, Azerbejdžan i Gruzija. Kvalifikacije su na programu u avgustu i septembru, a na pitanje da li će Veljko Bašić moći da računa na njega u borbama koje slijede, Marko Bojić je rekao:

„Vjerujem i nadam se da će život, malo, po malo početi da se vraća u normalu. Očekujem da će biti nastavljen šampionat Kine, a ostaje da se vidi da li će CEV donijeti odluku o pomjeranju termina kvalifikacija za šampionat Evrope. U svakom slučaju selektor Veljko Bašić i ljubitelji odbojke u Crnoj Gori, sigurno mogu da računaju na mene. Iskreno, jedva čekam da počnu kvalifikacije, jer sam siguran da ćemo uspjeti da izborimo plasman na drugo uzastopno Evropsko prvenstvo“, naglasio je Bojić i nastavio:

„Na minulom šampionatu Evrope smo odigrali dobro. Pobijedili smo Estoniju i Češku, jedan set nam je nedostajao da stignemo do druge faze takmičenja. Uvjeren sam da ova generacija može više i bolje. Ne smijemo i nikada se nismo zadovoljavali ostvarenim. U životu i sportu uvijek može bolje. Sada uz plasman na smotru najboljih selekcija Starog kontinenta, želimo plasman u drugu fazu takmičenja. Prije toga, moramo da pobijedimo koronavirus, pa koristim priliku da još jednom apelujem na sve građane da se pridržavaju propisanih mjera, jer je to jedini način da ponovo glavne teme budu odbojka i ostali sportski događaji. “

38 KOMENTARI

  1. Gledao kvalifikacije , igrao ih na svakom tiketu , baš sam vjerovao u ove momke , koja šteta što nisu prošli u drugu fazu

  2. E baš sam u Meridianu pratio svaki meč , pravi ugođaj uz piće igrao uživo , zaslužili su da idu dalje … Računamo na njih u budućnosti

  3. Samo tako dobar igrac vrijedan paznje.Nadam se da ce brzo sve ovo proci pa da igramo on za Crnu Goru a ja koju paru uzmen u Meridian na njih

  4. Sto se mene tice kladjenja ima, kakvu ponudu imate i ne osjeti se da fubala nema ? za svakog po nesto, cim uplatim na bilo koji nacin pa dobijem bonus, a tek kad pocnem da igram… ?

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име