Marko Pantelić- Vidić
Marko Pantelić čovjek koji je stigao do fotelje u Fudbalskom savezu Srbije, nakon sjajne reprezentativne karijere, odgovorio je na optužbe Nemanje Vidića, nekadašnjeg kapitena reprezentacije.

Danas je Nemanja je osuo paljbu otvorenim pismom za javnost, a Marko mu je žestko odgovorio.

Marko Pantelić je dobio odgovor koji vam u potpunosti prenosimo.

“Dragi moj Nemanja,

malo je srpskih fudbalera koji su postigli ono što si ti i koji su na takav način reprezentovali našu zemlju. Malo je onih koji su imali hrabrosti da kao ti preuzmu odgovornost na terenu. Nikada nisi oklijevao, beskompromisno si u sve ulazio.

Zvali smo te i pred ovaj ciklus da se uključiš u rad Saveza, da preuzmeš odgovornost i da kao i na terenu budeš uz neku novu generaciju. Ali ovog puta nisi htio. Odbio si svaki predlog. Riješio da suprotno tvom stavu ostaneš u sijenci. I čekaš.

Sada si dočekao trenutak i udario na savez koji je uz tebe bio kao igrača ali i sada. Kažeš da vidiš mnoge probleme. Puno njih je postojalo i kada ti kao reprezentativac nisi uspijevao da odeš na velika takmičenja ili kada si preuzimao odgovornost pa griješio, kada je od tebe zavisilo. Sjeti se penala protiv Slovenije, poraza od Estonije, penala protiv Njemačke… Nije sve bilo dobro ni tada. Ipak, tada nisi pisao saopštenja. Radio si ono što najbolje znaš. Sada si odlučio da kreneš u borbu protiv sistema. Pitanje je samo sa kojim ljudima”.

“Izabrao si poziciju koju nekada nisi voleo, da budeš u senci i kritikuješ. Lako je to. Zaštiti trenere i igrače svojim imenom i autoritetom. Uđi u sistem pa pokaži da možeš bolje. Ko će Nemanji Vidiću išta moći da zabrani? Nije te bilo na stadionu protiv Škotske, uz igrače i struku. Nije te bilo ni prije toga da ukažeš na probleme koje vidiš. Šta bi se desilo da je penal rulet stao na našu stranu i da smo otišli na Evropsko prvenstvo? Da li bi i tada pisao saopštenja?

Ti si čovjek koji može mnogo, ali koji je uvjek govorio djelima, a ne saopštenjima. Kažeš da su u Savezu ljudi sumnjivih biografija, pretpostavljam da mislis na moju biografiju, pa onda na biografije i ostalih funkcionera, predsednika Kokeze, potpredsednika Bjekovića, sportskog direktora Matijaševića… Zato sada koristim priliku da te još jednom pozovem da dođeš u Fudbalski savez Srbije, kao čoveka čiste i neupraljane biografije i da kreneš u poboljšavanje fudbala. Iznesi svoj plan za rješenje problema koje si naveo, jer sve su ovo opšta mjesta ili opšti problemi evropskog fudbala i da se potrudimo zajedno da sve promijenimo. U suprotnom utopićeš se u grupu kritičara koji sve znaju posle neuspjeha i ne preduzimaju ništa.

I na kraju, ne pripada nekadašnjem kapitenu reprezentacije da na ovakav način komunicira niti da u ovako teškom trenutku zabije nož u leđa.

Nismo to od tebe očekivali”, izjavio je Marko Pantelić, prenosi “B92

3 KOMENTARI

  1. Mislim da centarfor koji ne zna da sutira sa obe noge i kada mu lopta ide na lijevu nogu on se stalno namjesta na desnu i tako daje vremena odbrani da se namjesti, nema sta da prica o fudbalu .

  2. Vidic je u pravu.
    Nemanja Vidic je veliko fudbalsko ime, i nema nikakvu potrebu da se ulaguje nekom Kokezi, za koga zaista ne znamo ko je, osim da je drugar Vucicevog brata.
    Slavisa Kokeza, nema veze sa fudbalom, nema autoritet jer je u sustini niko, i smatram da je velika bruka i sramota sto se taj covjek nalazi na takvom polozaju.
    Vidic je rekao istinu.
    Fudbalskom savezu je potreban covjek od imena i autoriteta (trener ili bivsi fudbaler reprezentativac)…..

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име